Dáša Šípková si vedla nejlépe na listopadovém DK

03.11.2014 15:52

Tradičně první neděli v měsíci je v  děčínském S-Centru vyhrazen pro turnajovou sérii Děčínský Klacek. V listopadu si do herny našlo cestu 30 hráčů, z toho 11 žen. Měl se mazat sportovní mastnější model, ale nakonec se mazal místní house model, což přineslo hodně náhozů nad 200 bodů, nicméně žádný nad 250 bodů.

Kvalifikaci hranou na 6 her včetně HDCP odehrál nad své možnosti prácheňský Michal Svoboda (1360 bodů včetně HDC), druhá skončila Helena Zdeňková (1325 b.) a třetí Vláďa Hübst (1319 b.). Účastníky turnaje je tradičně nejvíce sledována hranice postupu do semifinále a tentokrát bylo potřeba zahrát průměr 204,5 bodu včetně HDC a tou šťastnou byla Zuzka Morongová, která o 4 klacky porazila Jardu Vokurku. Do semifinále se podívalo tentokrát více mužů (9) než žen (7), což nebývá zrovna často na turnajích DK. Nejvyšší nához v této fázi turnaje předvedl Vláďa Hübst (227 bodů).

Do semifinále hraného na součet 2 her včetně HDC si všichni postupující přinesli tradičně ještě průměr z kvalifikace. Také tuto fázi turnaje ovládl Michal Svoboda (712 b.), před Vláďou Hübstem (699 b.) a Šárkou Černohorskou (676 b.). Na hraně postupu to bylo tradičně napínavé málem se stalo, že hráč, který ve své první hře naházel vůbec nejvyšší nához celého turnaje – Jirka Černý (242), nepostoupil vůbec do finále, protože v druhé hře dal jen 147 bodů. Nakonec mu to ale stačilo a postoupil do finále z 8. Místa, když porazil Mílu Štěpánka o necelých 9 bodů. Do finále tentokrát postoupili rovnoměrně 4 muži i ženy, což byl velký úspěch pro muže, protože zpravidla se tam prosadí v průměru asi tak 2 hráči proti 6 hráčkám. Do finálové fáze i tentokrát postoupily všechny ženy, které se v minulých turnajích prosazovaly na pomyslnou bednu, tak se čekalo, jak dopadnou tentokrát.

Ve finále hraném na 2 hry od nuly včetně HDC zahájila na dráze nejlépe Ála Prokůpková (210 bodů) a Dáša Šípková, avšak Dáša měla vyšší HDC tak po úvodní hře vedla. Druhou hru však Dáša Šípková zahrála na dráze famózně a nakonec z toho bylo krásných 230 bodů (což byl také nejvyšší nához finále), tak ani 206 bodů Ály Prokůpkové nestačilo tentokrát na víc než druhé místo. Pomyslný bronz pro sebe vybojovala Helena Zdeňková, která tak obsadila potřetí za sebou třetí místo. Helena je tak první, které se podařilo se prosadit na bednu na třech po sobě jdoucích turnajích. Muži skončili – tak jako většinou na DK – tak trochu v závětří.

Nejvyššího hraného průměru v turnaji dosáhl Vláďa Trčka (Ø194,38) před Vláďou Hübstem (Ø192,80) a Jirkou Vráželem (Ø192,00). V celkovém pořadí celé série se již poprvé škrtal nejhorší turnaj (započítává se nejlepších 8 turnajů z 10) a tak v redukovaném pořadí je na prvních místech pořadí po 9. turnaji toto: Ála Prokůpková (264 bodů), Dáša Šípková (253 bodů) a Šárka Černohorská (237 bodů). Nejlepším mužem je zatím na 6. místě Pája Prokůpek (193 bodů), který tentokrát nastoupil s určitým handicapem v podobě pochroumaného kotníku, ale i s tím nahrál průměr přes 180 bodů. V tipovačce se ani tentokrát nikomu nepovedlo trefit nejvyšší hraný nához na drahách v semifinále a finále a tak jackpot pro poslední turnaj série nabobtnal na 1120 Kč. Jackpot se musí na posledním turnaji vybrat a tak o vítězi či vítězích jackpotu v prosinci rozhodne to, kdo bude nejblíže správnému tipu.

Všem vítězům opět gratuluji a všem ostatním účastníkům děkuji za organizační tým za účast a věřím, že se spolu opět všichni uvidíme na prosincovém turnaji v neděli 7.12.2014. Detaily k této turnajové sérii i k výsledkům jednotlivých turnajů můžete nalézt na tomto odkazu: https://decinsky-klacek.webnode.cz/ . Obsazovačka na prosincový turnaj je již aktivní.

[MZ]

Vyhledávání

Kontakt

Novák Antonín