Listopadový Klacek se stal kořistí Martiny Štajnerové

27.11.2017 16:16

Říjnového turnaje v rámci celoroční série Děčínský Klacek 2017 se zúčastnilo celkem 30 hráčů z toho 11 žen. Na drahách sice měl být namazán delší model, nicméně nakonec byl namazán místní house a tak se očekávala pěkná čísla. Nakonec jich mnoho nebylo, a to možná i vlivem celkem velké poruchovosti drah.   

Kvalifikací hranou na 6 her včetně HDC prošli nejlépe Miras Müller a Kačka Novotná, kteří jako jediní dokázali atakovat hranici 1.300 bodů (1.308 resp. 1.300). S určitou ztrátou se na ně díval Toncek (1.270) a s ještě větším odstupem pak Bára Holá (1.233) a Ála Prokůpková (1.225).  Drtivá většina hráčů však vzhlíží nejvíce k hraně postupu a ta byla tentokrát na čísle 1.150 bodů. Na ní přistáli hned 2 hráči – Jirka Škála a Pepa Vlček. Přednostní právo postupu do finále měl nižší HDC, což měl Jirka, ale protože Jirka nevěřil v postup do finále, tak odjel domu a přímý postup do finále tak spadnul do klína Pepovi, který této situace dokonale využil. Mezi přímo postupující se ale nedostala řada zajímavých místních jmen, jmenujme třeba Jirku Vrážela, Vláďu Trčku, Vlastu Ševčíka či třeba Abdula Kassase. Pokud tedy chtěli v turnaji pokračovat, museli zkusit své štěstí v Desperádu. Nejvyšší nához kvalifikace zaznamenal mezi muži Toncek (268) a mezi ženami pak Kačka Novotná (216).

Hráči umístění v kvalifikaci pod čarou měli možnost si finálovou účast vybojovat ještě v Desperádu. Z 8 účastníků této soutěže vyšli nakonec nejlépe Ivana Prokopová a Vlasta Ševčík, který o 1 děčínský klacek porazil Lenku Germanovou.

Finále hrané na součet průměru z kvalifikace a 3 her odehraných na drahách (včetně HDC) začal nejlépe Pája Prokůpek (na dráze nahrál 219), Míra Zelený (203) a Vláďa Horňák (200). Ve druhé hře ale přišel frontální útok Martiny Štajnerové, které se povedlo zahrát 248 a díky HDC bylo už v podstatě po této hře rozhodnuto o jejím celkovém vítězství (nakonec to bylo o téměř 30 bodů).  Ve druhé hře vystrčil růžky i Pepa Vlček, avšak až třetí hra (212) mu zajistila celkové stříbro, když o 2,5 děčínského klacku nakonec porazil Álu Prokůpkovou. Brambory zbyly nakonec na Vláďu Horňáka, který skončil o necelých 2,5 bodu za Álou. Nejvyšší nához ve finále zaznamenal v mužské kategorii již zmíněný Pája Prokůpek (219) a mezi ženami již také výše zmíněná Martina Štajnerová (248).

Nejvyššího hraného průměru v celém turnaji dosáhl tentokrát Toncek (Ø191,44), druhý pak byl Zub (Ø187,83) a třetí Vláďa Hübst (Ø187,67). V tipovačce se tentokrát hrálo o 900,- Kč a opět se nenašel žádný výherce, takže se o tuto částku navyšuje jackpot příštího turnaje, kdy už bude vyplacen (přesné trefě nebo nejbližšímu tipu).

Závěrem bych chtěl poděkovat všem hráčům za účast a věřím, že příště se opět ve slušném počtu sejdeme, tentokrát v lednu 14.1.2018, kdy bude zakončena série DK 2017 a sděleny informace o případné sérii nové. Veškeré podrobnosti o turnajové sérii, dílčí výsledky, průběžné celkové výsledky v sérii, fotky i odkaz na obsazovačku na další turnaj najdete na oficiálním webu https://decinsky-klacek.webnode.cz/ . Pokud bude obsazovačka v nějaké z kvalifikačních rund již zaplněna, určitě se hlaste i mezi náhradníky a průběžně ji sledujte, aktualizujeme ji s každým odhlášením již přihlášeného hráče.

 Tak ať to padá!    

Za pořadatelský tým (MZ)

 

Vyhledávání

Kontakt

Novák Antonín