Míra Zelený vítězem 1. Děčínského Klacku v novém kabátě

25.03.2019 16:16

Počínaje tímto měsícem začala nová éra turnaje Děčínský Klacek hraného v děčínském S-Centru. Mezi hlavní změny patří vyhodnocování každého turnaje zvlášť, vložení semifinálové fáze a nižší handicapy. Tohoto úvodního turnaje se zúčastnilo 31 hráčů, z toho 11 žen. Hrálo se na místním house modelu.

Kvalifikací hranou na 4 hry včetně HDC prošla nejlépe Ivana Prokopová (855b. včetně HDC). Jen o kousek zpět zůstal Jirka Květoň (853) a o větší kousek Gábina Trčková (829). Do finále se přímo probojovali ještě tito hráči – Pepa Brožek, Vláďa Trčka a Vlasta Ševčík. Hráči umístění na 7.-16. místě se kvalifikovali do semifinále a tím posledním šťastným byl Milan Junek (703). Ostatní hráči si mohli zahrát o 2 místa v doplňkové soutěži – Desperádu. Nejvyšší nához kvalifikace zaznamenal mezi muži Pája Prokůpek (229) a mezi ženami Ivana Prokopová (211).

Poté následovalo Desperádo a čekalo se, komu se v této loterii zadaří a proklouzne do semifinále. Nakonec se to povedlo Mírovi Zelenému (232) a Martinovi X (198). Míra tímto dílčím úspěchem nastartoval svoji překvapivou jízdu až na vrchol celého turnaje.

Semifinále hrané na 2 hry a průměr z kvalifikace rozehrál nejlépe právě Míra Zelený (213) a přestože ve druhé hře díky 5 splitům zaznamenal jen 172, stačilo to nakonec na 4. místo v této fázi a postup do finále. Zvyšující se formu prokázal rovněž Martin X, který díky druhé hře (220) tuto fázi turnaje nakonec vyhrál. Svoji standardní výkonnost prokázal Jirka Šípek a postoupil do finále z 2. místa, 3. pak skončil Pepa Chudoba. Do finále se protlačili ještě Pája Prokůpek a Toncek. Toncek přitom s přehledem porazil sedmého Jirku Škálu o 16,25b. Nejvyšší nához v semifinále zaznamenal v mužské kategorii již zmíněný Martin X (220), mezi ženami to byla Bára Holá (178).

Finále hrané na součet 3 her (včetně HDC) začali nejlépe Martin X (229) a Míra Zelený (209). Ovšem ve druhé hře se velmi zvedly akcie Pepy Brožka, který zahrál 244. Ovšem pozadu nezůstali ani Míra Zelený (215) či Pepa Chudoba (225). Rozhodovalo se tedy v poslední hře, kde se o celkovém vítězi rozhodovalo až do úplného konce. V závěru se nakonec přiklonilo štěstí k Mírovi Zelenému, který porazil Pepu Brožka o pouhé 2 děčínské klacky. Na pomyslném bronzovém stupínku skončil nakonec Martin X – 46b. za Pepou Brožkem a 12b před nejlepší ženou turnaje – Ivanou Prokopovou. Nejvyšší nához ve finále zaznamenal v mužské kategorii již zmíněný Pepa Brožek (244), mezi ženami to byla Ivana Prokopová (192).

Nejvyššího hraného průměru v celém turnaji dosáhl překvapivě rovně hrající Pepa Brožek (Ø198,57), a to poměrně daleko před Jirkou Květoňem (Ø187,29) a Martinem X (Ø186,22). V doplňkových soutěžích si nejvíce věcných cen odnesla Ivana Prokopová, kterou tak ani nemuselo mrzet její „bramborové“ umístění ve vlastním turnaji.

Závěrem bych chtěl za všechny poděkovat Toncekovi za práci, kterou věnoval přípravě nové podoby tohoto již celkem tradičního turnaje v našem městě a všichni se už těšíme na turnaj příští, který by se měl uskutečnit 5.5.2019. Veškeré podrobnosti o tomto turnaji včetně obsazovačky najdete na oficiálním webu https://decinsky-klacek.webnode.cz/. Pokud bude obsazovačka v nějaké z kvalifikačních rund již zaplněna, určitě se neváhejte přihlásit i mezi náhradníky a průběžně ji sledujte, je vždy aktualizována s každým odhlášením již přihlášeného hráče.

Tak ať to padá!    

[MZ] za pořadatelský tým DK

 

Vyhledávání

Kontakt

Novák Antonín

Fotogalerie DK 24.3.2019

/album/mira-zeleny-vitezem-1-decinskeho-klacku-v-novem-kabate/dk-24-3-6-jpg/
/album/mira-zeleny-vitezem-1-decinskeho-klacku-v-novem-kabate/dk-24-3-7-jpg/
/album/mira-zeleny-vitezem-1-decinskeho-klacku-v-novem-kabate/dk-24-3-4-jpg/
/album/mira-zeleny-vitezem-1-decinskeho-klacku-v-novem-kabate/dk-24-3-3-jpg/
/album/mira-zeleny-vitezem-1-decinskeho-klacku-v-novem-kabate/dk-24-3-2-jpg/
/album/mira-zeleny-vitezem-1-decinskeho-klacku-v-novem-kabate/dk-24-3-5-jpg/