Na říjnovém Klacku dominoval Martin Křížek

12.10.2015 16:48

Tentokrát druhá neděle v měsíci patřila v  děčínském S-Centru turnaji v rámci série Děčínský Klacek 2015. Zúčastnilo se ho 27 hráčů, z toho 9 žen. Mazal se místní house model a bylo vidět, že místní hráči si s ním dokázali poradit celkem slušně. Byly zaznamenány 2 náhozy nad 250 bodů, což se na DK nestalo už hodně dlouho. Organizace turnaje byla tentokrát ovlivněna tím, že dráha č. 1 byla mimo provoz, nicméně ostatní šlapaly dobře a tak vše proběhlo celkem v poklidu a všeobecně dobré náladě.

Kvalifikaci hranou na 6 her včetně HDC odehrál nejlépe budoucí vítěz Martin Křížek (1381b. vč. HDC), druhý byl Jirka Zub Vrážel (1365b.) a třetí Jirka Černý (1346b.). Zubovi resp. Jirkovi Černému k těmto výsledkům pomohly hlavně výkony nad 250 bodů (279 resp. 267b). Vzhledem k vysokým náhozům předvedeným již v prostřední rundě se mezi hráči prostřední rundy spekulovalo, kde by asi tak mohla být postupová hrana. Očekávala se někde kolem průměru 205 včetně HDC, avšak to se nakonec nepotvrdilo a na postup do finále nakonec stačilo zahrát průměr 199b. resp. 197,50b., protože původně postupující Helena Zdeňková nakonec nemohla finále odehrát, a tak do finále postoupil jako lucky loser Míla Štěpánek. První nepostupující byla Dáša Šípková, které chybělo na postup 20 bodů. Bohužel se vůbec nevedlo turnajovým nováčkům – Honzovi Šulcovi a Iloně Vítkové, kteří se s děčínskou hernou teprve seznamují. Nejvyšší nához v kvalifikaci zahráli mezi muži již zmíněný Zub (279b.) a mezi ženami Lenka Germanová (211b.).

Ve finále hraném na součet průměru z kvalifikace a 3 her odehraných na drahách (včetně HDC) začalo dobře hned několik hráčů – minulý vítěz Jirka Květoň (225b.), Eva Poláková (212b.) či Zub (196b.). Budoucí vítěz se rozjížděl pomaleji (169b.), avšak následovaly 2 dvoustovky a nakonec celkové vítězství. Po druhé hře se k výše uvedeným leaderům přidal ještě Jirka Černý (227b.) a Míra Zelený (234b.) a čekalo se, kdo nejlépe zvládne poslední hru. Jak již bylo zmíněno, nejlépe to zvládl psychicky labilní ( ) Martin Křížek (224b., celkem pak 898,17b.), pomyslné stříbro vybojoval Jirka Černý (v součtu měl o 14b. méně) a bronz brala Eva Poláková (ta zůstala zpět o další 4 body). Nejvyšší nához ve finále předvedl Míra Zelený (234b.), mezi ženami se v tomto směru vedlo nejlépe již zmíněné Evě Polákové (212b.).

Co do průměru, došlo na turnaji k rekordu v tom, že hned 3 hráči jej měli vyšší než 200, a to bez HDC. Nejvyššího hraného průměru v turnaji dosáhl Zub (Ø211,11) před Martinem Křížkem (Ø203,67) a Jirkou Černým (Ø202,89). V tipovačce se tentokrát nepovedlo trefit nejvyšší nához ve finále a tak jackpot 360,- Kč odolal a přesouvá se tedy do příštího turnaje. Do celkového pořadí již máme odehráno 8 turnajů a od příště se již bude škrtat. V průběžném pořadí přeskočil Míra Zelený (146b.) dosud vedoucí Álu Prokůpkovou (142b.), která tentokrát bohužel ani nepostoupila do finále, třetí jsou pak se shodným součtem Martin Křížek a Míla Štěpánek (133b.).

Všem vítězům gratuluji a všem ostatním účastníkům děkuji za organizační tým za účast, věřím, že se příště všichni u bowlingových drah v děčínském S-Centru opět setkáme. Výsledky, komentáře, statistiky či fotky z jednotlivých akcí jsou k dispozici na turnajovém webu https://decinsky-klacek.webnode.cz/ a na stejném webu se rovněž můžete proklikat i k obsazovačce na turnaj následující, která je již aktivní. Jen připomenu, že poslední kvalifikační runda je přednostně určena pro hráče dojíždějící (je tam přednastavena rezervace pro případné další neděčínské hráče resp. hráče dojíždějící více než 20 km) a je tedy již nyní plně obsazena, nicméně je možné se hlásit mezi náhradníky a čekat na příležitost, pokud by někdo z hráčů nasazených do poslední rundy nakonec nepřijel, což se děje prakticky vždy. Ať to padá!

(MZ)

Vyhledávání

Kontakt

Novák Antonín