Poslední únorový den patřil v děčínské herně Vláďovi Trčkovi

03.03.2015 16:37

Tentokrát netradičně v sobotu poslední únorový den (namísto v neděli 1.3.2015) se odehrál letošní třetí turnaj série Děčínský Klacek 2015 v děčínském S-Centru. Tentokrát byla účast opravdu velmi slabá, na čemž se podílelo hned několik faktorů, z nichž nejdůležitější se ukázal fakt, že tímto dnem začínaly v Děčíně a okolí jarní prázdniny, a tak mnoho tradičních účastníků tentokrát mělo v hlavě jiné myšlenky než bowling. Turnaje se zúčastnilo pouhých 14 hráčů (z toho 4 ženy), což mj. znamenalo, že všichni měli jistou účast ve finále. V kvalifikaci se tedy hrálo jen o co nejlepší výchozí pozici do finále v podobě průměru z kvalifikace.

Nejlepší pozici si vybojovala Dáša Šípková, která vstupovala do finále s náskokem 10 bodů na Abdula Kassase a Páju Prokůpka a třeba 20 bodů na budoucího vítěze – Vláďu Trčku. Nejvyšší nához v kvalifikaci zahrál mezi muži Toncek Novák (210b.) a mezi ženami Lenka Huková (203b.).

Ve finále hraném na součet průměru z kvalifikace a 3 her odehraných na drahách (včetně HDC) začali nejlépe Pája Prokůpek, Abdul Kassas a Martin Křížek, kteří se dostali s HDCP nad 200 bodů. Ve druhé hře však zaveleli k protiútoku Míla Štěpánek a Vláďa Trčka, Abdul držel po druhé hře celkem jasné vedení a zdálo se, že už jej nemůže nic ohrozit. Na to se ale nemohl koukat Vláďa Trčka a hrou 244 (suverénně nejvyšší v celém turnaji) zlomil vše ve svůj prospěch a turnaj vyhrál. Abdul nakonec obsadil stříbrnou pozici a pomyslný bronz bral Míla Štěpánek, kterého na fotce nejlepších 3 hráčů nemůžete nepoznat, neboť tam jasně demonstroval svoji náklonnost jistému pražskému sportovnímu klubu. Nejvyšší nához ve finále dosáhla mezi ženami opět Lenka Huková (190b.).

Nejvyššího hraného průměru v turnaji dosáhl Vláďa Trčka (Ø181,89), těsně za ním byl Pája Prokůpek (Ø181,78). Mezi ženami byla v tomto směru nejlepší Ála Prokůpková, které to nakonec stačilo na bramborovou pozici. V tipovačce se tentokrát nikdo přesně netrefil a tak se do dalšího turnaje převádí 460,- CZK.

Všem vítězům gratuluji a všem ostatním účastníkům děkuji za organizační tým za účast, věřím, že příště se sejdeme v tradičním počtu kolem 30 hráčů a budeme tak svědky zajímavějších soubojů o finále než tentokrát. Výsledky, komentáře, statistiky či fotky z jednotlivých turnajů celé série jsou k dispozici na turnajovém webu https://decinsky-klacek.webnode.cz/ a na stejném webu se rovněž můžete proklikat i k obsazovačce na turnaj následující (12.4.2015), která je již aktivní. Jen připomenu, že poslední kvalifikační runda je přednostně určena pro hráče dojíždějící a je již nyní plně obsazena. Lze se do ní však přihlásit ještě jako náhradník a čekat na příležitost, pokud by někdo z hráčů nasazených do poslední rundy nakonec nepřijel, což se děje prakticky vždy. Ať to padá!

[MZ]

Vyhledávání

Kontakt

Novák Antonín