Přes prázdniny si nejlepší formu udržela Ivana Prokopová

05.09.2016 16:22

První turnaj série Děčínský Klacek 2016 po prázdninách se odehrál neděli 4.9.2016 v děčínském S-Centru. Bylo znát, že sezóna se ještě nerozběhla a tak si nakonec přijelo zaházet jen 21 hráčů, z toho 9 žen. Na drahách byl namazán krátký model a to prakticky vždy znamená pohromu pro většinu točenářů, rovinka pochopitelně neřeší nic.   

Kvalifikaci hranou na 6 her včetně HDC americkým způsobem odehrála nejlépe Ála Prokůpková, která s HDC nahrála 1217 bodů, což je historicky nejméně. Takovéto číslo na turnajích s house modelem bývá k vidění u hráčů těsně postupujících do finále. Tentokrát se nad 1200b. dostali jen 3 hráči, kromě Ály ještě Bára Holá (1208) a Martina Štajnerová (1207). Prvních 14 hráčů postupuje přímo do finále a tentokrát k tomu stačil součet 1080b., což tady taky ještě nebylo. Tím šťastným byl nakonec Jirka Škála, který měl o 4 děčínské klacky v součtu více než Líza Šmejkalová. Nejvyšší nához kvalifikace zaznamenal mezi muži nestárnoucí Vláďa Trčka (212b.) a mezi ženami Ála Prokůpková (218b.).

Hráči umístění v kvalifikaci pod čarou měli možnost si finálovou účast vybojovat ještě v Desperádu. Úspěšnými absolventy této dodatkové soutěže byli nakonec Míla Štěpánek a trochu překvapivě i Líza Šmejkalová.

Finále hrané na součet průměru z kvalifikace a 3 her odehraných na drahách (včetně HDC) klasickým způsobem začala nejlépe Lenka Germanová (226b.) a vzhledem k jejímu HDC se v podstatě čekalo, že nejspíš i vyhraje. Kolem 200 bodů zahráli ještě Vláďa Horňák a Ála Prokůpková, tak se jen čekalo, jestli si formu udrží i v následujících 2 hrách. Dá se říct, že si všichni své pozice téměř udrželi, všechny však přeskočila Ivana Prokopová, které se druhá a třetí hra vydařila, neboť těmito hrami zaznamenala své 2 suverénně nejvyšší hry na celém turnaji. Ivana nakonec součtem 873,33b. porazila Lenku Germnovou o 11 bodů a ta zase o téměř 19b. Vláďu Horňáka. Brambory zbyly na Álu Prokůpkovou a to o více než 8b. Nejvyšší nához ve finále zaznamenala již zmíněná Lenka Germanová (226b.), mezi muži to byl opět Vláďa Trčka (208b.).          

Nejvyššího hraného průměru v celém turnaji dosáhl celkem očekávaně Vláďa Trčka (Ø186,11), a to hodně daleko před všemi ostatními. Druhý byl v tomto ohledu Vláďa Horňák (Ø171,78) a třetí Ála Prokůpková (Ø169,44). V tipovačce se tentokrát hrálo o rekordních 2140 Kč a opět se nikdo se do správného nejvyššího finálového náhozu netrefil. Bylo to jako vždy těsné (o 1 bod), ale díky tomu se tento jackpot přesouvá do dalšího turnaje a to už začíná vypadat zajímavě.   

Závěrem bych chtěl poděkovat všem hráčům za účast a za příjemnou atmosféru. Děkujeme rovněž Abdulovi Kassasovi za sponzorské příspěvky pro nejlepší účastníky turnaje (nyní celkem pro 6). Samozřejmě gratulujeme všem oceněným hráčům a věříme, že se všichni opět sejdeme při dalším turnaji, který se bude konat 2.10.2016. Veškeré podrobnosti o turnajové sérii, výsledky, fotky i odkaz na obsazovačku na další turnaj najdete na oficiálním webu https://decinsky-klacek.webnode.cz/ . Přestože obsazovačka na další turnaj je v poslední rundě již zaplněna, určitě se hlaste i mezi náhradníky a průběžně ji sledujte, aktualizujeme ji vždy s každým odhlášením již přihlášeného hráče.

 Tak ať to padá!    

Za pořadatelský tým (MZ)

 

Vyhledávání

Kontakt

Novák Antonín