První zářijová neděle patřila v děčínském S-Centru Jirkovi Květoňovi

07.09.2015 21:14

Tradičně první neděle v měsíci patřila v  děčínském S-Centru turnaji v rámci série Děčínský Klacek. Tentokrát se ho zúčastnilo celkem 21 hráčů, z toho 6 žen. Bylo znát, že bowlingová sezóna se teprve začíná rozbíhat, nicméně bylo zjevné, že každý se snažil ze sebe vydat maximum. Mazal se místní house model. Turnaj měl určité prodlevy zejména díky dráze č. 7, která nechtěla stavět na dohoz kuželky, a to zejména pokud jich po prvním hodu zbylo víc než jedna. Nakonec se však turnaj díky obsluze v osobě Michala dohrál celkem v poklidu.

Kvalifikaci hranou na 6 her včetně HDC odehrála nejlépe Ála Prokůpková (1324b. vč. HDC), těsně před Dášou Šípkovou (1320b.) a Abdulem Kassasem (1264b.). Při trochu nižší účasti se do finále protlačil i Jirka Zub Vrážel, který musel zahrát osobní průměr přes 198 bodů, aby postupoval z 13. místa. Největší napětí se odehrává vždy kolem hrany postupu, což v minulosti byla hranice kolem 200b. včetně HDC. Tentokrát však hranice postupu byla rekordně nízko a na postup stačilo zahrát průměr 191,5 bodu, což se povedlo Mirasovi Müllerovi. Byla tam ale velká tlačenice, vždyť i 21. Lence Germanové chybělo na postup jen 16 bodů. Nejvyšší nához v kvalifikaci zahráli mezi muži Jirka Zub Vrážel (231b.) a mezi ženami Ála Prokůpková (220b.).

Ve finále hraném na součet průměru z kvalifikace a 3 her odehraných na drahách (včetně HDC) začalo tentokrát hned několik hráčů – Helena Zdeňková, Láďa Balek či Jirka Květoň. Po druhé hře byli ve vedení již jen 2 hráči – Jirka Kvěťoň a Láďa Balek, ostatní již poměrně dost ztráceli. Čekalo se tedy, kdo z vedoucích hráčů zaváhá, aby dostali aspoň nějakou šanci další v pořadí. Nicméně oba vedoucí hráči třetí hru nijak zásadně nepokazili a ani finišující Abdul Kassas se přes ně nedokázal prodrat. Vítězství po zásluze vybojoval Jirka Květoň ses součtem 847b. včetně HDC, pomyslné stříbro bral Láďa Balek (833,67b.) a bronz Abdul Kassas (828,67b.). Velmi pěkně zahrál v druhé a třetí hře místní matador Vláďa Trčka, ovšem výsledek první hry zhatil veškeré myšlenky na umístění na bedně a nakonec skončil čtvrtý se ztrátou 10,3b. na Abdula. Nejvyšší nához ve finále předvedl Toncek (228b.), mezi ženami se v tomto směru vedlo ve finále nejlépe opět Ále Prokůpkové (187b.).

Nejvyššího hraného průměru v turnaji Jirka Zub Vrážel (Ø194,56) před Vláďou Trčkou (Ø188,44) a Abdulem Kassasem (Ø185,11). V tipovačce se tentokrát povedlo trefit nejvyšší nához ve finále (228) a hádejte komu – ano, Jirkovi Květoňovi. Prostě když se daří, tak se daří se vším všudy. Jackpot byl ve výši 1.100,- Kč. Příště tedy hrajeme opět od nuly.

Všem vítězům tradičně gratuluji a všem ostatním účastníkům děkuji za organizační tým za účast, věřím, že se příště všichni u bowlingových drah v děčínském S-Centru opět setkáme. Výsledky, komentáře, statistiky či fotky z jednotlivých akcí jsou k dispozici na turnajovém webu https://decinsky-klacek.webnode.cz/ a na stejném webu se rovněž můžete proklikat i k obsazovačce na turnaj následující, která je již aktivní. Jen připomenu, že poslední kvalifikační runda je přednostně určena pro hráče dojíždějící (je tam přednastavena rezervace pro případné další neděčínské hráče resp. hráče dojíždějící více než 20 km) a je tedy již nyní plně obsazena, nicméně je možné se hlásit mezi náhradníky a čekat na příležitost, pokud by někdo z hráčů nasazených do poslední rundy nakonec nepřijel, což se děje prakticky vždy. Ať to padá!

(MZ)

Vyhledávání

Kontakt

Novák Antonín