Prvomájový Děčínský Klacek vyhrál dle očekávání Martin X

04.05.2016 19:17

Pátý turnaj série Děčínský Klacek 2016 se odehrál tradičně první neděli v měsíci, tentokrát v květnu, a to hned na 1. máje. Žádný průvod, alegorické vozy, ani tribuny s politiky však zde k vidění nebyly. Do děčínského S-Centra si přišlo zahrát celkem 25 bowlingových nadšenců, z toho 12 žen. Na drahách byl namazán místní house a tak se čekalo, jak vysoká čísla uvidíme. Turnaj tentokrát nebyl poznamenán technickými potížemi, ale určitou kaňkou byly neomluvené neúčasti přihlášených hráčů. Nicméně všichni věříme, že se toto již v budoucnu opakovat nebude.  

Kvalifikaci hranou na 6 her včetně HDC americkým způsobem odehrál nejlépe Martin X (nikoli tedy Xindl X, ale Martin Křížek). Právě on jako dobrý točenář si do turnaje hraném na house modelu přinesl tak velký HDC, že by bylo překvapením, kdyby nestál na konci turnaje aspoň na bedně. Martin dosáhl výborného součtu 1460b. a druhého Vláďu Trčku porazil o více než 100b. (1357b.), třetí skončil jediný nováček turnaje – v místní herně dobře známá Katka Novotná (1342b.). Katka ukázala, že jí tato hra není cizí, a tak doufáme, že to nebyla současně její poslední účast. Všichni ostatní však upírali své zraky na to, kde bude hrana postupu. Zatímco minule to bylo číslo 1141b., tak nyní na house modelu to bylo číslo o poznání vyšší – 1198b., což byl výsledek Aničky Chotěnovské na 14. místě. Největším smolařem tohoto turnaje byl asi Míra Zelený, který si přišel zahrát s prostřihnutým bříškem prsteníku na odhodové ruce a kvalifikaci zkusil odehrát s dvouprstým držením koule, ale nešlo to. Také Toncekovi se vůbec nevedlo a skončil v turnaji jen o 1 místo lépe než Míra. Nejvyšší nához v kvalifikaci zaznamenal mezi muži Vláďa Trčka (268b.) a mezi ženami Katka Novotná (225b.).

Hráči umístění v kvalifikaci pod čarou měli možnost si finálovou účast vybojovat ještě v Desperádu. Úspěšnými absolventy této dodatkové soutěže byli nakonec Vláďa Horňák a Líza Šmejkalová.

Finále hrané na součet průměru z kvalifikace a 3 her odehraných na drahách (včetně HDC) klasickým způsobem začali nejlépe místní matadoři Vláďa Hübst a Pája Prokůpek, když dokázali na dráze zahrát celkem vysoko přes 200b. Krok s nimi držela Líza Šmejkalová a Jirka Černý. V této fázi turnaje se na příkladu Martina X hezky ukázalo, jak se vyplácí odehrát kvalifikaci co možná nejlépe. Martin ve finále zahrál prakticky své nejslabší hry za celý den, avšak průměr z kvalifikace mu nakonec celkové vítězství, když dosáhl součtu 874,33b. Stříbrná Líza Šmejkalová dosáhla nakonec součtu 865,00b. a třetí Martina Štajnerová 860,00b. Katce Novotné se v této fázi turnaje již tolik nevedlo, protože tam zahrála své nejslabší hry za celý den. Také Vláďa Trčka měl výpadek, a to hned v úvodní hře, který ho stál lepší než 10. místo. Mohutný finiš naopak předvedla Dáša Šípková a k bedně jí nakonec chybělo jen 18 bodů. Nejvyšší nához ve finále zaznamenal mezi muži Pája Prokůpek (223b.), mezi ženami pak Dáša Šípková (222b.).         

Nejvyššího hraného průměru v turnaji dosáhl Vláďa Trčka (Ø203,67) před Martinem Křížkem (Ø192,33) a Pájou Prokůpkem (Ø190,67). V tipovačce se tentokrát hrálo o 1140 Kč a nikdo se do správného nejvyššího finálového náhozu netrefil, čili jackpot se přesouvá do dalšího turnaje.  

Závěrem bych chtěl poděkovat všem hráčům za účast, za dobrou atmosféru. Samozřejmě gratuluji všem oceněným hráčům a věřím, že se všichni opět sejdeme při dalším turnaji, který se bude konat 5.6.2016 (je ale možné, že se bude termín ještě měnit, proto sledujte pozorně i turnajový web, kde bude případná změna včas vyvěšena). Veškeré podrobnosti o turnajové sérii, výsledky, fotky i odkaz na obsazovačku na další turnaj najdete na oficiálním webu https://decinsky-klacek.webnode.cz/ . Přestože obsazovačka na další turnaj je již nyní téměř zaplněna, určitě se hlaste i mezi náhradníky a průběžně ji sledujte, aktualizujeme ji vždy s každým odhlášením již přihlášeného hráče.

 Tak ať to padá!    

(MZ)

Vyhledávání

Kontakt

Novák Antonín