Slavie převtělená do Míly Štěpánka si podmanila dubnový DK

22.04.2015 20:40

Tentokrát netradičně druhá neděle v měsíci dubnu patřila v  děčínském S-Centru turnaji v rámci série Děčínský Klacek. Tentokrát se ho zúčastnilo celkem 28 hráčů, z toho 9 žen. Mazal se místní house model a turnaj probíhal celkem hladce, byť občasné poruchy drah č. 5 a 6 trochu natáhly časový harmonogram turnaje.

Kvalifikaci hranou na 6 her včetně HDC odehrála nejlépe Ála Prokůpková (1280b. vč. HDC), před Mírou Zeleným (1269b.) a Evou Polákovou (1257b.). Za zmínku stojí rovněž to, že svůj osobní rekord (238) si hodila Helena Zdeňková a že ani hraný průměr přes 197 bodů nestačil Jirkovi Zubovi Vráželovi na postup do finále a obsadil nakonec 18. místo, když na postup mu chybělo 17 klacků. Největší napětí zažívají vždy hráči, kteří mají včetně HDC průměr kolem 200b., což bývá na turnajích DK zpravidla hrana postupu. To se potvrdilo i tentokrát a musím říct, že tentokrát to vyšlo krásně Mílovi Štěpánkovi, který po 5 hrách měl téměř jistotu nepostupu do finále, nicméně hrou 219 se na poslední chvíli do finále procpal a jak se pak nakonec ve finále ukázalo, zůstalo mu to v ruce. Jak sám říkal, pomohlo mu k tomu určitě oblečení se do dresu Slavie, což zkusil už na minulém turnaji, kde z toho byla premiérová bedna. Posledním postupujícím byl se součtem 1199b. Pája Prokůpek a prvním nepostupujícím byl Jirka Květoň, a to o 16 klacků. Nejvyšší nához v kvalifikaci zahrál mezi muži Pavel Prokůpek (229b.) a mezi ženami již výše zmíněná Helena Zdeňková (238b.).

Ve finále hraném na součet průměru z kvalifikace a 3 her odehraných na drahách (včetně HDC) začalo tentokrát výborně hned několik hráčů – první hru přes 200b. předvedli hned 4 hráči, z nich nejvíce Ála Prokůpková (228b.). Ve druhé hře se nejlépe vedlo Vláďům Horňákovi (240b) a Trčkovi (238b.), ale ani Míra Vlach s Mílou Štěpánkem příliš nezaostávali díky HDC (dali 201 resp. 209b.). Čekalo se tedy, jestli všichni po 2 finálových hrách nejlepší hráči potvrdí svoje postavení i třetí hrou. Ve třetí hře odpadl Míra Vlach (147b.), ale ostatní se prali do posledního hodu o bednu. Nakonec byl nejšťastnější Míla Štěpánek, který ve finále porazil Vláďu Trčku nakonec o 1,5 klacku, a to hlavně díky tomu, že Vláďa zahrál ve třetí hře „jen“ 168b. V souboji o pomyslný bronz měla Dáš Šípková mocný finiš, ale její hra 220b. nakonec stačila, bohužel, jen na 4. místo, když o pouhých 1,7b. nakonec podlehla Ále Prokůpkové. Jak již bylo zmíněno výše, nejvyšší nához ve finále předvedl Vláďa Horňák (240b.) a mezi ženami pak Ála Prokůpková (228b.).

Nejvyššího hraného průměru v turnaji dosáhl výše zmiňovaný Jirka Zub Vrážel (Ø197,17) před Vláďou Trčkou (Ø194,33) a Pájou Prokůpkem (Ø185,89). V tipovačce se tentokrát povedlo trefit nához 240 Evě Polákové a odnesla si tak jackpot 820,- Kč. Příště tedy hrajeme opět od nuly.

Všem vítězům tradičně gratuluji a všem ostatním účastníkům děkuji za organizační tým za účast, věřím, že se příště všichni u (snad provozuschopných) bowlingových drah v děčínském S-Centru opět setkáme. Výsledky, komentáře, statistiky či fotky z jednotlivých akcí jsou k dispozici na turnajovém webu https://decinsky-klacek.webnode.cz/ a na stejném webu se rovněž můžete proklikat k obsazovačce na turnaj následující, která je již aktivní. Jen připomenu, že poslední kvalifikační runda je přednostně určena pro hráče dojíždějící a je již nyní plně obsazena, případně rezervována pro dojíždějící hráče více než 20 km. Lze se ale do poslední rundy přihlásit jako náhradník a čekat na příležitost, pokud by někdo z hráčů nasazených do poslední rundy nakonec nepřijel, což se děje prakticky vždy. Ať to padá!

[MZ]

Vyhledávání

Kontakt

Novák Antonín