V červnu se Děčínský Klacek povedl nejlépe Toncekovi

08.06.2015 15:25

Tradičně první neděli v měsíci se odehrál letošní šestý turnaj série Děčínský Klacek 2015 v děčínském S-Centru. Poslední akce před prázdninami, kdy si dá série přestávku, se zúčastnilo 17 hráčů z Děčína a blízkého okolí, z toho 6 žen. Vzhledem k tomuto počtu, bylo jasné, že pouze jediný účastník turnaje si nenajde cestu do finále.

V kvalifikaci se první 3 hráči vešli do 9 kuželek. Nejlépe si vedl Tonda Novák neboli Toncek (1281b. včetně HDC), těsně za ním byl minulý vítěz Míra Zelený (1276b.) a třetí byl Vláďa Trčka (1272b.). Daleko zajímavější to ale bylo na hraně postupu, kde rozhodovala každá kuželka o tom, jestli se do finále vejdete nebo ne. Nakonec to dopadlo tak, že jediným hráčem pod čarou se stala Ála Prokůpková, což určitě čekal málokdo, ale stalo se. Naopak, šťastnými hráči byli Abdul Kassas a hlavně Martin Křížek, který porazil Álu o 9 bodů. Nejvyššího náhozu v kvalifikaci dosáhl mezi muži Toncek (245b.) a mezi ženami paradoxně Ála Prokůpková (209b.).

Ve finále hraném na součet průměru z kvalifikace a 3 her odehraných na drahách (včetně HDC) začali nejlépe Jirka Škála a „slávista“ Míla Štěpánek, kteří zahráli svoji první hru kolem hodnoty 200. Naopak, pozdější vítěz zahájil poměrně vlažně, když dal 152b. Jako první z výše uvedené trojky odpadl Míla Štěpánek, kdežto Toncek se začal pomalu rozjíždět a po 2 hrách už byl těsně pod pomyslnou bednou. Vůbec se naopak nevedlo Vláďovi Trčkovi. Před poslední hrou se tedy čekalo, jestli Jirka Škála vydrží a vyhraje nebo jestli mu ještě někdo cestu zkříží. Nakonec se stalo to druhé, když Toncek zahrál krásných 246b. a turnaj díky tomuto výkonu nakonec vyhrál, a to určitě zaslouženě, protože vyhrál už i kvalifikaci. Toncek porazil Jirku Škálu nakonec o necelých 12 bodů, naopak ten za ním byla k třetímu místu díra 42 bodů, kde se nakonec objevilo jméno Helena Zdeňková. Helena porazila Mílu Štěpánka o 6 klacků a tak se stalo vůbec poprvé, co Mílův slávistický dres nevedl k umístění na bedně, ale bylo to o fous. Jak již bylo uvedeno výše, nejvyšší nához ve finále dosáhl Toncek a mezi ženami Eva Poláková (173b.).

Nejvyššího hraného průměru v turnaji dosáhl vítězný Toncek (Ø193,00), kousek za ním byl Míra Zelený (Ø191,67). Mezi ženami byla v tomto směru nejlepší Lenka Huková (Ø 166,67). V tipovačce se ani tentokrát nikdo přesně netrefil (správnému tipu 246 byl tentokrát nejblíže Michal Svoboda, který tipnul hodnotu 243), a tak se do dalšího turnaje převádí už 700,- CZK.

Všem vítězům gratuluji a všem ostatním účastníkům děkuji za organizační tým za účast, věřím, že příště se sejdeme v poněkud vyšším počtu než nyní. Výsledky, komentáře, statistiky či fotky z jednotlivých turnajů celé série jsou k dispozici na turnajovém webu https://decinsky-klacek.webnode.cz/ a na stejném webu se rovněž můžete proklikat i k obsazovačce na turnaj následující (6.9.2015), která je již aktivní. Jen připomenu, že poslední kvalifikační runda je přednostně určena pro hráče dojíždějící a je již nyní plně obsazena. Lze se do ní však přihlásit ještě jako náhradník a čekat na příležitost, pokud by někdo z hráčů nasazených do poslední rundy nakonec nepřijel, což se děje prakticky vždy.

Ať to padá!

[MZ]


 

Vyhledávání

Kontakt

Novák Antonín