Bára Holá vítězkou červnového Děčínského Klacku

13.06.2016 06:52

Poslední turnaj série Děčínský Klacek 2016 před prázdninovou přestávkou se odehrál v neděli 12.6.2016 v děčínském S-Centru. Turnaj měl konkurenci v podobě regionálního finále ABL v Liberci a tak si jej přišlo zahrát pouhých 20 hráčů, z toho 7 žen. Na drahách byl namazán dlouhý model a čekalo se, jak si s tím točenáři poradí, rovinka samozřejmě neřešila nic. Turnaj byl možná trochu poznamenán tím, že před druhým mazáním došlo k poruše mazačky a tak se všichni museli srovnat s tím, že bylo namazáno jen jednou. Kaňkou bylo opět několik neomluvených neúčastí, což se po dohodě pořadatelů projeví v nasazení hráčů do poslední rundy pro dojíždějící hráče, a to od příštího turnaje.  

Kvalifikaci hranou na 6 her včetně HDC americkým způsobem odehrál výborně Ondra Černák, a to nastoupil s HDC jen ve výši 4 bodů. Ovšem hry 267 a 289 byly ozdobou červnového turnaje a tak Ondra zaslouženě kvalifikaci vyhrál s 1317 body. Ondra porazil Vláďu Pecháčka o 41b. a ten o 13b. Jirku Černého. Ovšem jako vždy, většina hráčů upínala své zraky na to, kde bude hrana postupu. Zatímco minule na house modelu to bylo 1198b., nyní stačilo 1178b. Ále Prokůpkové k přímému postupu do finále, když porazila Vláďu Hübsta o 2 děčínské klacky. Mezi nepostupujícími se naopak ocitli hráči jako Pája Prokůpek či místní matador Vláďa Trčka, kterému např. hraný průměr necelých 178b. stačil jen na uzavření startovního pole. Nejvyšší nához v kvalifikaci zaznamenal mezi muži již zmíněný Ondra Černák (289b.) a mezi ženami Lenka Huková (199b.).

Hráči umístění v kvalifikaci pod čarou měli možnost si finálovou účast vybojovat ještě v Desperádu. Úspěšnými absolventy této dodatkové soutěže byli nakonec Martin X Křížek a Vláďa Hübst. Pikantní bylo, že Martin dorazil na tuto fázi soutěže se zpožděním, a tak se mohlo stát, že vůbec nemusel Desperádo odehrát, ale benevolence pořadatelského týmu je bezbřehá J a tak Martin šanci dostal a chopil se jí se ctí.

Finále hrané na součet průměru z kvalifikace a 3 her odehraných na drahách (včetně HDC) klasickým způsobem začal nejlépe Míra Zelený, který zahrál 238b., ale pak úplně odpadl a skončil až v polovině finálového pole. Po druhé hře to vypadalo, že se Ondra Černák do své kvalifikační formy, ale nakonec také odpadl. Naopak, své nejlepší hry ve finále předvedla Bára Holá a zaslouženě tak brala nakonec pomyslné zlato. O 2.-4. místo ale byla svedena velká bitva a rozhodovaly tam opravdu minimální rozdíly. Nakonec se v tomto směru nejvíce štěstí usmálo na Vláďu Pecháčka, který o necelý 2 děčínské klacky porazil Martina X a ten zase o pouhých 1,17b. porazil Vláďu Horňáka. Nejvyšší nához ve finále zaznamenal již výše zmíněný Míra Zelený (238b.), mezi ženami pak Bára Holá (190b.).         

Nejvyššího hraného průměru v turnaji dosáhl výtečně hrající Ondra Černák (Ø207,44), a to daleko před ostatními. Druhý byl v tomto ohledu Jirka Černý (Ø180,11) a třetí Míra Zelený s Vláďou Trčkou (Ø177,67). V tipovačce se tentokrát hrálo o 1660 Kč a nikdo se do správného nejvyššího finálového náhozu netrefil. Bylo to jako vždy těsné (o 1 bod), ale díky tomu se tento jackpot přesouvá do dalšího turnaje a to už je na poměry této turnajové série rekordní suma.  

Závěrem bych chtěl poděkovat všem hráčům za účast, za dobrou atmosféru. Samozřejmě gratuluji všem oceněným hráčům a věřím, že se všichni opět sejdeme při dalším turnaji, který se bude konat 4.9.2016 (!je ale možné, že se bude termín ještě měnit, proto sledujte pozorně i turnajový web, kde bude případná změna včas vyvěšena!). Veškeré podrobnosti o turnajové sérii, výsledky, fotky i odkaz na obsazovačku na další turnaj najdete na oficiálním webu https://decinsky-klacek.webnode.cz/ . Přestože obsazovačka na další turnaj je v poslední rundě již zaplněna, určitě se hlaste i mezi náhradníky a průběžně ji sledujte, aktualizujeme ji vždy s každým odhlášením již přihlášeného hráče.

 Tak ať to padá!    

(MZ)

Vyhledávání

Kontakt

Novák Antonín