DK odložený z prosince na leden pro Gábinu Trčkovou

25.01.2018 18:18

Závěrečného turnaje v rámci celoroční série Děčínský Klacek 2017 konaného mimořádně v lednu se zúčastnilo 25 hráčů, z toho 10 žen. Účast na turnaji mohla být min. ještě o 5 hráčů vyšší, nicméně turnaj kolidoval s regionálním finále jednotlivců ABL v ÚL. Na drahách byl namazán tentokrát místní house a hrálo se o dvojnásobné body do celoroční série.

Kvalifikaci hranou na 6 her včetně HDC prošel nejlépe Mirus Müller (1221 b.) před Ivanou Prokopovou (1216) a Vláďou Hübstem (1214). Nikdo další se přes 1200 nedostal, nicméně, čekalo se hlavně na to, kolik ještě bude stačit na přímý postu a kolik už ne. Tentokrát stačilo na přímý postup zahrát součet 1130 resp. 1120, což měla Dáša Šípková. Respektive proto, že na finále nepřijel Mirus Müller, a tak vyšel přímý postup z 15. místa ještě i na Dášu. Do finále se naopak přímo nedostala třeba Ála Prokůpková, Gábina Trčková, Míla Štěpánek nebo třeba Vláďa Horňák. Všichni ale ještě měli jednu šanci, a sice postup přes Desperádo. Nejvyšší nához kvalifikace zaznamenal mezi muži Pepa Chudoba (227) a mezi ženami Kačka Novotná (204).

Následovalo Desperádo pro ty, kteří se nevešli mezi přímo postupující do finále. V této dodatkové soutěži nakonec uspěli Gábina Trčková a Míla Štěpánek a mohlo se tak jít na finále.

Finále hrané na součet průměru z kvalifikace a 3 her odehraných na drahách (včetně HDC) začala nejlépe z Desperáda postoupivší Gábina Trčková (219) a kousek za ní byla Ivana Prokopová a také Míla Štěpánek. Tentokrát se stalo, že pořadí po první hře vydrželo nakonec až do konce. Také se stalo poprvé, že oba hráči postupující do finále z Desperáda, stanuli nakonec na bedně. Po kvalifikaci čtvrtý Pepa Chudoba obhájil tuto nepříliš populární pozici i ve finále (o 8 děčínských klacků za Mílou). Na tomto posledním turnaji ze série DK 2017 se v plné parádě ukázalo, jak se dá přes Desperádo dokonce téměř zvítězit v celoroční sérii. Gábina díky postupu z Desperáda a následnému vítězství ve finále nakonec obsadila v celoroční sérii pěkné druhé místo (i díky dvojnásobným bodům za poslední turnaj). Nejvyšší nához ve finále zaznamenal opět Pepa Chudoba (210), mezi ženami to byla již zmíněná Gábina Trčková (219).

V celoroční sérii zvítězila Bára Holá o 10 bodů před již zmíněnou Gábinou Trčkovou a třetí skončila Ivana Prokopová o dalších 15 bodů za Gábinou. Odměnu za výkony v celoroční sérii dostalo celkem 15 nejlepších hráčů, pokud splnili podmínky dle propozic.

Nejvyššího hraného průměru v celém turnaji dosáhl Zub (Ø194,56), o pomyslné druhé a třetí místo se podělili shodným průměrem Pepa Chudoba a Vláďa Hübst (Ø187,56). V tipovačce se tentokrát hrálo 1.220,- Kč a musel se najít výherce či v tomto případě výherci, protože šlo o poslední turnaj série. Výhru si napůl nakonec rozdělili hráči, kteří přijeli na tuto turnajovou sérii vůbec poprvé – Michal Svoboda a Jirka Šmídek, takže gratulace k dobrému tipu i výhře.

Závěrem bych chtěl poděkovat všem hráčům za účast a věřím, že se opět uvidíme na turnajích v rámci série DK 2018, kterou v současné době připravujeme. Mělo by se odehrát celkem 8 turnajů (menší počet je dán hlavně kolizemi s jinými turnaji), do celoroční série se bude počítat 6 nejlepších výsledků, průběh dílčího turnaje by měl být stejný jako dosud. Sledujte nejlépe oficiální web turnaje https://decinsky-klacek.webnode.cz/ , kde budou v nejbližších dnech zveřejněny nové propozice včetně termínů a obsazovačky na nejbližší turnaj. Ten první by se měl konat 25.3.2018.

Tak ať to padá!    

Za pořadatelský tým [MZ]

 

Vyhledávání

Kontakt

Novák Antonín