Dubnový Děčínský Klacek se nejlépe povedl Lence Hukové

04.04.2016 20:22

Čtvrtý turnaj série Děčínský Klacek 2016 se odehrál tentokrát již v tradičním termínu, tj. na první neděli v měsíci. Do děčínského S-Centra si přišlo zahrát celkem 30 bowlingových nadšenců, z toho 9 žen. Na drahách bylo namazáno místní krátké a to se také projevilo na dosahovaných výsledcích, kdy navrch měli především kvalitní rovináři. Turnaj i nyní byl částečně poznamenán technickými potížemi, ale nakonec se dráhy po zásazích místní obsluhy umoudřily a vše se dohrálo včas.

Kvalifikace hraná na 6 her včetně HDC americkým způsobem byla poznamenána drobnými excesy hned v úvodní rundě, ale stalo se a život jde dál. Kvalifikaci odehrál nejlépe Vláďa Trčka (1267b. včetně HDC), který od druhé hry vzal jen dohozovku a ukázal, že stále ještě rovně hrát umí. Vláďa měl velký odstup, ale pak už to bylo velmi vyrovnané – druhá Bára Holá měla 1212b. a třetí Vláďa Horňák 1211b. Když se hraje na house modelu, bývají tyto součty zpravidla hranou postupu do finále, nikoli na jiných modelech a obzvlášť tentokrát. Jen 5 hráčů se přehouplo přes 1200b. Za této situace se dalo dost těžko odhadovat, kde bude postupová hrana pro přímý postup do finále (14. místo). Ta byla na čísle 1141b. (když pominu původně postupujícího Zuba, který ale odjel), které měli u svého jména hned 2 hráči – Pája Prokůpek a Vláďa Pecháček. Nižší HDC tentokrát hrál ve prospěch Páji. Nejvyšší nához v kvalifikaci zaznamenal mezi muži Vláďa Trčka (231b.) a mezi ženami Lenka Huková (200b.).

Do Desperáda o 2 zbývající postupová místa do finále (1 hra, se započtením HDC, bez tréninku) se přihlásilo celkem 8 hráčů a úspěšnými účastníky této turnajové fáze se stali Radek Pácha a Lenka Germanová.

Finále hrané na součet průměru z kvalifikace a 3 her odehraných na drahách (včetně HDC) klasickým způsobem začalo velmi dobře hned několik hráčů. Hned 6 hráčů dosáhlo výkonu přes 200b. bez HDC, avšak navázat na tento výkon ve druhé hře se nepovedlo ani jednomu z nich. Objevila se ale další jména, která mohla pomýšlet na celkové vítězství a tak se čekalo, kdo to v poslední hře zvládne nejlépe. Nakonec nejlépe na drahách zahrál Pája Prokůpek (Ø207 bez HDC), avšak díky poslednímu postupovému místu z kvalifikace měl nejnižší vklad do finále a tak nakonec obsadil bronzový stupínek. O necelý 1 děčínský klacek jej nakonec porazila Bára Holá a ji o necelých 20 bodů zdolala Léňa Huková, která si tak po čase připsala další triumf na DK. Nejvyšší nához ve finále zaznamenal mezi muži Pája Prokůpek (235b.), mezi ženami pak Ivana Prokopová (213b.).         

Nejvyššího hraného průměru v turnaji dosáhl Vláďa Trčka (Ø193,89) před Pájou Prokůpkem (Ø179,67) a Mílou Štěpánkem (Ø177,67). V tipovačce se tentokrát hrálo o 720 Kč a nikdo se do správného nejvyššího finálového náhozu netrefil, čili jackpot se přesouvá do dalšího turnaje.  

Závěrem bych chtěl za organizační tým opět poděkovat hlavnímu mecenáši turnaje – Abdulovi Kassasovi – za věcné ceny pro nejlepší účastníky turnaje. Gratuluji také všem vítězům a všem ostatním účastníkům děkuji za účast a věřím, že se všichni opět sejdeme při dalším turnaji, který se bude konat opět tradičně na první neděli v květnu, a to hned 1.5.2016. Veškeré podrobnosti o turnajové sérii, výsledky, fotky i obsazovačku na další turnaj najdete na oficiálním webu https://decinsky-klacek.webnode.cz/ . Přestože obsazovačka na další turnaj je již nyní zaplněna, určitě se hlaste i mezi náhradníky a průběžně ji sledujte, aktualizujeme ji vždy s každým odhlášením již přihlášeného hráče.

 Tak ať to padá!    

(MZ)

Vyhledávání

Kontakt

Novák Antonín