Komorní červnový DK vyhrála premiérově Anička Chotěnovská

15.06.2017 20:46

Červnového turnaje v rámci celoroční série Děčínský Klacek 2017 se zúčastnilo tentokrát jen 16 hráčů, z toho 6 žen. Nízký počet hráčů ovlivnilo zejména regionální finále jednotlivců v Chomutově (v rámci ABL). Na drahách byl namazán sportovní model a na číslech to bylo znát. Vzhledem k počtu účastníků tak bylo zrušeno Desperádo a do finále měli zajištěn postup všichni účastníci kvalifikace. Šlo tedy jen o to zajistit si co možná nejlepší vstupní pozici do finále.

Kvalifikací hranou na 6 her včetně HDC prošel tentokrát nejlépe Pája Prokůpek, který s HDC nahrál součet 1283 bodů. Lehce zpět zůstaly Katka Novotná (1245) a Gábina Trčková (1235). Miruss Müller sice zahrál nepovedenou kvalifikaci a hned po úvodní rundě odjel, protože nečekal, že by se svými náhozy mohl postoupit do finále. Ukázalo se však, že by se tam díky neočekávaným neúčastem nakonec vešel. Nejvyšší nához kvalifikace zaznamenal mezi muži Pája Prokůpek (233) a mezi ženami Gábina Trčková (221).

Finále hrané na součet průměru z kvalifikace a 3 her odehraných na drahách (včetně HDC) začal nejlépe Vláďa Hübst, který ale měl ve finále nejhorší vstupní pozici, tak by musel zahrát i další 2 hry podobně, aby mohl pomýšlet na bednu, což se nakonec nepovedlo. Dobře začala také Lenka Germanová a Líza Šmejkalová. Ve druhé hře už začala vystrkovat růžky Anička Chotěnovská a Pepa Chudoba. Anička se ve třetí hře ještě zlepšila a nakonec celkovým součtem 809,33b. celkově zvítězila. Historicky se jednalo o nejnižší číslo, které stačilo hráči k vítězství a bylo také jediné nad 800 bodů. Druhý nakonec skončil Pepa Chudoba (776,5) a na třetí pozici se nakonec prosadil Vláďa Trčka (771), který tak svoji dceru Gábinu nakonec porazil o necelých 8 děčínských klacků. Velký propad ve finále zaznamenal zejména Pája Prokůpek, který jako vítěz kvalifikace skončil po finále na samém chvostu. Nejvyšší nához ve finále zaznamenal Vláďa Hübst (212), mezi ženami to byla opět Gábina Trčková (191).

Nejvyššího hraného průměru v celém turnaji dosáhl Vláďa Trčka (Ø191,00), druhý byl Pája Prokůpek (Ø185,44) a třetí Vláďa Trčka (Ø178,22). V tipovačce se tentokrát hrálo jen o 160,- Kč a nikdo netrefil nejvyšší finálový nához a tak se příště bank zvýší o tuto částku.

Závěrem bych chtěl poděkovat všem hráčům za účast a věřím, že po letních prázdninách se opět sejdeme při dalším turnaji (snad už zase v hojnějším počtu), který se bude konat v neděli 3.9.2017. Veškeré podrobnosti o turnajové sérii, výsledky, fotky i odkaz na obsazovačku na další turnaj najdete na oficiálním webu https://decinsky-klacek.webnode.cz/ . Pokud bude obsazovačka v nějaké z kvalifikačních rund již zaplněna, určitě se hlaste i mezi náhradníky a průběžně ji sledujte, aktualizujeme ji s každým odhlášením již přihlášeného hráče.

 

Tak ať to padá!    

Za pořadatelský tým (MZ)

 

Vyhledávání

Kontakt

Novák Antonín