Květnový Děčínský Klacek se nejlépe povedl MZ

17.05.2017 21:09

Květnového turnaje v rámci celoroční série Děčínský Klacek 2017 se zúčastnilo celkem 25 hráčů z toho 8 žen. Na drahách byl tentokrát namazán místní house a obecně se předpokládalo, že budou padat zajímavá čísla, což se ale příliš nepotvrdilo.  Průběh turnaje byl tentokrát ovlivněn tím, že nefungovala dráha č. 6 již od počátku turnaje. Naštěstí to díky odhláškám na poslední chvíli nemělo na průběh turnaje nakonec vliv. Místo ameriky se ale muselo hrát klasicky bez střídání dráhy se společným podavačem, aby nikdo neměl nějakou výhodu. Bylo také zrušeno desperádo, a tak do finále pro 14 hráčů bylo možné postoupit tentokrát jen na základě výsledků v kvalifikaci.

Kvalifikací hranou na 6 her včetně HDC prošel tentokrát nejlépe Abdul Kassas, který s HDC nahrál součet 1258 bodů. Lehce zpět zůstali Vláďa Horňák (1240) a Martina Štajnerová (1239). Martina však hned po kvalifikaci oznámila, že se odpoledního finále nezúčastní. Nejzajímavější to bylo tradičně na hraně přímého postupu do finále. Tentokrát se štěstí usmálo na nováčka turnaje – Lenku Sukupovou, které stačilo k postupu zahrát celkem 1134 bodů. Lenka porazila své soupeře jen velmi těsně – o 3 body Jardu Vokurku a o 4 body Ondru Černáka (který tentokrát jako jediný neměl žádný HDC).  Nejvyšší nához kvalifikace zaznamenal mezi muži Vláďa Horňák (zahrál krásných 257) a mezi ženami Lenka Sukupová (212).

Finále hrané na součet průměru z kvalifikace a 3 her odehraných na drahách (včetně HDC) začali nejlépe Míra Zelený a Vláďa Trčka a díky HDC měl dobré šance po 1. hře i Pepa Chudoba. Ve druhé hře však nasadil k rozhodujícímu trháku Míra Zelený a tak ve třetí hře už se hrálo jen o druhé a třetí místo. Vyrovnanými výkony v průběhu celého finále si nakonec pomyslné stříbro uhrála pro sebe Lenka Germanová. Velký boj byl ale o bronz. Tím šťastným se nakonec stal Radek Pácha, který porazil o pouhých 0,33 děčínského klacku Abdula Kassase. Nejvyšší nához ve finále zaznamenal Míra Zelený (224), mezi ženami si v tomto směru vedla nejlépe Gábina Trčková (187).

Nejvyššího hraného průměru v celém turnaji dosáhl Míra Zelený (Ø191,56), druhý byl Ondra Černák (Ø188,33) a třetí Abdul Kassas (Ø188,11). V tipovačce se tentokrát hrálo o 1.240,- a tentokrát se už podařilo bank rozbít. Nejvyšší nához ve finále trefili hned 2 tipující – Míra Zelený (který trefil dokonce svůj vlastní nához) a tradičně i Jirka Květoň. Tím pádem příště začínáme opět od nuly.

Závěrem bych chtěl poděkovat všem hráčům za účast a věřím, že příště opět sejdeme při dalším turnaji (snad už na všech funkčních drahách), který se bude konat v neděli 11.6.2016. Termín byl posunut o 1 týden dále oproti původnímu rozpisu díky konkurenčním turnajům, na které jezdí i řada účastníků tohoto turnaje. Veškeré podrobnosti o turnajové sérii, výsledky, fotky i odkaz na obsazovačku na další turnaj najdete na oficiálním webu https://decinsky-klacek.webnode.cz/ . Pokud bude obsazovačka v nějaké z kvalifikačních rund již zaplněna, určitě se hlaste i mezi náhradníky a průběžně ji sledujte, aktualizujeme ji s každým odhlášením již přihlášeného hráče.

 

Tak ať to padá!    

Za pořadatelský tým (MZ)

 

Vyhledávání

Kontakt

Novák Antonín