Na zářijovém Klacku se nejvíce dařilo Dáše Šípkové

11.09.2018 20:25

Po prázdninách se na některých hráčích projevila herní pauza více, na někom méně. V každém případě se zářijového turnaje zúčastnilo 23 hráčů, z toho 8 žen. Nepříjemností turnaje byl kolaps Pepy Vlčka hned po první hře, který se musel řešit odvozem do místní nemocnice. Nakonec vše dobře dopadlo a Pepa se ještě na konci turnaje v herně objevil a odjel domů (snad v pořádku). Na turnaji jsme přivítali také 5 nováčků, tak snad pro příště nezůstane jen u této premiérové účasti. Na drahách byl namazán místní house a tak se jen očekávalo, jaká budou po prázdninové odmlce padat čísla.  

Již v kvalifikaci hrané na 6 her americkým způsobem (včetně HDC) ukázala Dáša Šípková, že neděle 9.9.2018 bude nejspíš její den, protože v ní zvítězila s náskokem téměř 50 bodů před Pepou Chudobou. O dalších 40 bodů zpět pak byla Ála Prokůpková, kterou ale zlobily nohy natolik, že svoji finálovou účast nakonec vzdala. Jako vždy se obecně očekávalo, kolik bude stačit na přímý postup do finále. Tentokrát to bylo číslo 1111, které měl Jára Vokurka. Vzhledem k odřeknutí finálové účasti Álo Prokůpkovou se ale do finále nakonec podíval přímo i Jan Vašut, jeden ze 5 nováčků na turnaji. Všichni přímo nepostupující měli ale ještě měli jednu šanci, a sice postup přes Desperádo. Nejvyšší nához kvalifikace zaznamenal mezi muži Jirka „Zub“ Vrážel a mezi ženami Dáša Šípková (oba 234).

Následovalo Desperádo pro ty, kteří se nevešli mezi přímo postupující do finále, nebo pro ty, kteří si chtěli zkusit po kvalifikační pauze, jak dráhy fungují. V této dodatkové soutěži nakonec uspěli Anička Chotěnovská a Pája Prokůpek.

Finále hrané na součet průměru z kvalifikace a 3 her odehraných na drahách americkým způsobem (včetně HDC) odehrála nejlépe opět Dáša Šípková. Dáša odehrála finále s hraným průměrem téměř 197, což spolu s HDC 40b. znamenalo, že se nikdo nedokázal Dáše ani přiblížit. Nejblíže byl se ztrátou 92 bodů Pepa Chudoba. O další 4 body za ním pak skončil nestor děčínského bowlingu – Vláďa Trčka. Vláďa přitom ve finále zahrál průměr 210, ale HDC měl jen 4b. Na bramborovém místě se tentokrát umístil Martin X, kterému chybělo na třetího Vláďu téměř 12 děčínských klacků. Nejvyšší nához ve finále zaznamenal Vláďa Trčka (236), mezi ženami překvapivě Dáša Šípková (213).

V celoroční sérii se nejvíce posunuli Vláďa Trčka (do čela) a Dáša Šípková (na 2. místo). Ještě ale budou následovat další 3 turnaje, tak rozhodně nic není rozhodnuto, protože se bude ještě i škrtat atd.

Nejvyššího hraného průměru v celém turnaji dosáhl Vláďa Trčka (Ø196,67), těsně za ním pak byl Pepa Chudoba (Ø196,11), třetí byl Zub (Ø189,33). V tipovačce se tentokrát hrálo o 840,- Kč a příslušné nejvyšší číslo náhozu ve finále se povedlo trefit Pájovi Prokůpkovi, tak si odnesl celý jackpot. Příště se tedy bude hrát opět od nuly.

Závěrem bych chtěl poděkovat všem hráčům za účast a věřím, že se opět uvidíme i na příštích turnajích v rámci série DK 2018. Ten příští se uskuteční 14.10.2018. Sledujte nejlépe oficiální web turnaje https://decinsky-klacek.webnode.cz/ , kde je mj. uveden i odkaz na obsazovačku na nejbližší turnaj.

Tak ať to padá!    

Za pořadatelský tým [MZ]

 

Vyhledávání

Kontakt

Novák Antonín