Poslední únorová neděle patřila na Děčínském Klacku Lence Germanové

29.02.2016 14:40

Třetí turnaj série Děčínský Klacek 2016 se odehrál tentokrát v netradičním termínu s ohledem na jarní prázdniny v Děčíně, tj. o týden dříve než by bylo bývalo obvyklé. Do děčínského S-Centra si přišlo zahrát celkem 35 hráčů, z toho 13 žen. Na drahách bylo namazáno místní dlouhé a podle dosahovaných čísel se to také na výkonech hráčů projevilo. Úvodem nutno zmínit, že i tentokrát byl průběh turnaje poznamenán technickými potížemi, tentokrát s dráhou č. 7, která v průběhu poslední kvalifikační rundy zcela vypověděla poslušnost a muselo se tedy dále již improvizovat. Po určitých potížích a nedorozuměních se ale vše nakonec obešlo bez negativních emocí a turnaj se řádně dohrál.

Kvalifikaci hranou na 6 her včetně HDC americkým způsobem odehrála nejlépe Bára Holá, která své soupeře v této fázi turnaje v podstatě deklasovala. Součtem 1421b (včetně HDC) porazila druhou Helču Zdeňkovou o 125 b., o další jeden bod zpět byla Lenka Germanová. Všichni pochopitelně s napětím čekali, jak to dopadne na hraně přímého postupu do finále, tj. do 14. místa. Na krátkém v lednu stačilo 1126b., na house modelu v minulém turnaji bylo potřeba mít 1213b. a nyní na dlouhém museli přímo postupující zahrát 1197b. Tím šťastným se stal Míla Štěpánek a turnajového smolaře Mílu Lahmera porazil o 6b. (minule byl Míla také prvním nepostupujícím, tehdy o 1 děčínský klacek). Ani tentokrát se nepovedlo protlačit do finálové sestavy klukům z Jablonce, i když tentokrát byl Renda Bejdl velmi blízko, v podstatě o 1 dohoz, protože skončil 16. s odstupem 8 bodů na postup (tak snad už konečně příště…). Nejvyšší nához v kvalifikaci zaznamenal mezi muži Renda Bejdl (255b.) a mezi ženami Ála Prokůpková (212b.).

Do Desperáda o 2 zbývající postupová místa do finále (1 hra, se započtením HDC, bez tréninku) se přihlásilo celkem 14 hráčů a úspěšnými účastníky této turnajové fáze se stali Martin Křížek a Láďa Balek (oba dali v součtu 234b. včetně HDC).

Finále hrané na součet průměru z kvalifikace a 3 her odehraných na drahách (včetně HDC) klasickým způsobem začalo dobře hned několik hráčů, a tak vůbec nebylo jasné, jak to vše nakonec dopadne, ovšem po 2 hrách to již vypadalo nepoměrně jasněji. Zdálo se, že jasnou vítězkou turnaje se stane Bára Holá, která nad svými soupeři vedla o více než 50 bodů, ovšem v poslední hře se jí nevedlo, i tak jí to nakonec stačilo na celkové druhé místo. Na to první se totiž poslední hrou propracovala Lenka Germanová a součtem 907,83 porazila Báru od 26b. Třetí Vláďa Hübst ztratil na Báru jen necelé 3 body obdobný rozdíl byl i mezi Vláďou a bramborovým Jirkou Květoňem. Za zmínku stojí rovněž i fakt, že v první desítce se objevili jen 3 muži, tzn. v tomto turnaji ženy jasně dominovaly. Nejvyšší nához ve finále zaznamenali mezi muži hned 2 hráči – Vláďa Hübst a Jirka Vrážel (204b.), mezi ženami Lenka Germanová (193b.).         

Nejvyššího hraného průměru v turnaji dosáhl Jirka Zub Vrážel (Ø184,22), těsně před Vláďou Hübstem (Ø183,56) a Mírou Zeleným (Ø182,11). V tipovačce se tentokrát hrálo o 340 Kč a nikdo se do správného nejvyššího finálového náhozu netrefil, čili jackpot se přesouvá do dalšího turnaje.  

Závěrem bych chtěl za organizační tým opět poděkovat hlavním mecenášům turnaje, kteří nejvíce přispěli na věcné ocenění nejlepších hráčů turnaje – Abdulovi Kassasovi a Michalovi Svobodovi. Gratuluji také všem vítězům a všem ostatním účastníkům děkuji za účast a věřím, že se všichni opět sejdeme při dalším turnaji, který se bude konat tentokrát už tradičně v první neděli v měsíci, tj. 3.4.2016. Veškeré podrobnosti o turnajové sérii, výsledky, fotky i obsazovačku na další turnaj najdete na oficiálním webu https://decinsky-klacek.webnode.cz/ . Přestože obsazovačka na další turnaj je již téměř zaplněna, určitě se hlaste i mezi náhradníky a průběžně ji sledujte, aktualizujeme ji vždy s každým odhlášením již přihlášeného hráče.

 Tak ať to padá!    

(MZ)

Vyhledávání

Kontakt

Novák Antonín