První Děčínský Klacek série 2018 pro Radka Barkmana

30.03.2018 11:46

Úvodního turnaje nové série – Děčínský Klacek 2018 – se zúčastnilo jen 19 hráčů, z toho 7 žen. Důvodů pro takto nízký počet bylo mnoho a tak se pojďme raději věnovat samotnému průběhu turnaje. Novou sérií DK 2018 vešly v platnost také nové propozice, které však doznaly jen nepatrných změn. Asi tou největší změnou je fakt, že house model bude mazán na každý turnaj a nebudou se tedy střídat sportovní/house/dlouhé jako v minulosti. Ostatní změny si můžete přečíst v propozicích vyvěšených na turnajovém webu (odkaz najdete níže).

Kvalifikací hranou na 6 her včetně HDC prošel suverénně nejlépe Jirka Škála (1353b. včetně HDC), kterému náskok z kvalifikace pomohl také ve finále, kam si odnesl průměr z kvalifikace. Druhý Martin „X“ Křížek dal součet 1279b. a třetí Pája Prokůpek pak 1236b. Nad 1200b. se dostala ještě nejlepší žena v kvalifikaci – Gábina Trčková (1207b.). Mezi přímo postupující do finále se nevešla tentokrát jména jako Vláďa Trčka, Ála Prokůpková či Lenka Germanová. Pokud tedy chtěli v turnaji pokračovat, museli zkusit své štěstí v Desperádu. Nejvyšší nához kvalifikace zaznamenal mezi muži Martin X (244) a mezi ženami pak Kačka Novotná (203).

Hráči umístění v kvalifikaci pod čarou měli možnost si finálovou účast vybojovat ještě v Desperádu. Z účastníků této soutěže vyšli nakonec nejlépe Radek Pácha a Lenka Germanová.

Finále hrané na součet průměru z kvalifikace a 3 her odehraných na drahách (včetně HDC) začali nejlépe Vláďa Hübst (na dráze nahrál 209) a Gábina Trčková (201), naopak Jirka Škála hodně ze svého náskoku po kvalifikaci v první hře ztratil. Ve druhé a třetí hře ovšem jasně dominoval Radek Barkman (223 a 221) a tím jednoznačně ovládl finálové pořadí. O další pořadí ale byla bitva do poslední chvíle. Nakonec Jirka Škála uhájil aspoň druhé místo před Pepou Chudobou o necelých 9 bodů. Pepa ve finále hrál velmi vyrovnaně a všechny hry měl mezi 190 a 200 body a své umístění na bedně si tak jednoznačně zasloužil. Bylo to ale nakonec velmi těsné, protože čtvrtou Lízu Šmejkalovou porazil Pepa o necelé 2 děčínské klacky. Nejvyšší nához ve finále zaznamenal v mužské kategorii již zmíněný Radek Barkman (223) a mezi ženami již také výše zmíněná Gábina Trčková (201).

Nejvyššího hraného průměru v celém turnaji dosáhl jako obvykle Zub (Ø196,33) před Pájou Prokůpkem (Ø185,11) a Jirkou Škálou (Ø183,11). V tipovačce se tentokrát hrálo jen o 140,- Kč a nához 223 trefila správně Gábina Trčková, takže příště pojedeme opět od nuly.

Závěrem bych chtěl poděkovat všem hráčům za účast a věřím, že příště se sejdeme tentokrát v mnohem vyšším počtu, a sice 8.4.2018. Turnaj se bude bohužel krýt s Opel Cupem v ÚL, a tak jsme pro příští turnaj obsazovačku úplně vyčistili, aby se mohl přihlásit jen ten, kdo skutečně přijede. Veškeré podrobnosti o turnajové sérii, dílčí výsledky, průběžné výsledky v sérii, fotky i odkaz na obsazovačku na další turnaj najdete na oficiálním webu https://decinsky-klacek.webnode.cz/ . Pokud bude obsazovačka v nějaké z kvalifikačních rund již zaplněna, určitě se hlaste i mezi náhradníky a průběžně ji sledujte, aktualizujeme ji s každým odhlášením již přihlášeného hráče.

 Tak ať to padá!    

Za pořadatelský tým (MZ)

 

Vyhledávání

Kontakt

Novák Antonín