Vláďa Pecháček vítězem lednového Klacku

18.01.2016 17:49

Úvodní turnaj série Děčínský Klacek 2016 se odehrál mimořádně až 3. neděli v měsíci v děčínském S-Centru. Tentokrát se ho zúčastnilo celkem 33 hráčů, z toho 9 žen. Mazalo se místní krátké a drtivé většině točenářů dělal tento model velké potíže. Když pomineme vítězného Vláďu Pecháčka, tak žádný další točenář v turnaji neuspěl (ve finále jich bylo celkem 6, ale většinou zůstali na chvostu finálového pole). Oproti sérii DK 2015 byl od sezóny 2016 zařazen do programu zoufalec, neboli tzv. „Desperádo“, určený pro neúspěšné hráče po kvalifikaci. V Desperádu se hraje o 2 postupová místa do finále na 1 hru včetně HDC (bez tréninku).

Kvalifikaci hranou na 6 her včetně HDC odehrál suverénně nejlépe Petr Šmelhaus, o kterém jsme delší dobu neslyšeli, ale v kvalifikaci ukázal, že bowling hrát rozhodně nezapomněl (nahrál 1370b. včetně HDC). O více než 100b. méně v součtu měla Anička Chotěnovská (1261b.) a třetí byla Lenka Huková (1220b.). Mezi jasně postupujícími byli i Edita Mazzaferro a Ota Holubec, nicméně hned po své kvalifikační rundě odcestovali, takže jejich přímá postupová místa do finále zaujali původně nepostupující hráči na 15. a 16. místě. Vzhledem k tomu, že tentokrát žádná vysoká čísla nepadala, čekalo se, kde bude hranice přímého postupu do finále. Původně to byla hranice 1134b. (Jirka Škála), ale po posunu postupové hranice o 2 místa níže to byla nakonec hodnota 1126b., kterou měl Pája Prokůpek. V pořadí 17. Jirka Herbst ztratil na postupové místo pouhé 2 klacky. Nejvyšší nához v kvalifikaci zaznamenal mezi muži Abdul Kassas (225b., nicméně ani toto číslo mu na postup do finále nestačilo) a mezi ženami Lenka Huková (213b.).

Do Desperáda se nakonec přihlásilo 11 hráčů. O postupujících do finále rozhodují zpravidla hlavně HDC, tentokrát jich nejlépe využily Bára Holá (188 resp. 238 s HDC) a Ilona Vítková (164 resp. 220 s HDC).

Finále hrané na součet průměru z kvalifikace a 3 her odehraných na drahách (včetně HDC) odehrál nejlépe Vláďa Pecháček (součet 853,8b.), přitom do finále postupoval de facto jako lucky loser až z 15. místa. Petr Šmelhaus sice nezačal finále úplně dobře (146), ale kvalifikační průměr a zbývající 2 hry mu nakonec vynesly pomyslné stříbro (843,3b.). Bronzový stupínek obsadila při své premiéře na tomto turnaji Ivana Prokopová (834,3b.). Nejvyšší nához ve finále mezi muži Vláďa Pecháček (198b.) a mezi ženami Lenka Huková (181b.).         

Nejvyššího hraného průměru v turnaji dosáhl Petr Šmelhaus (Ø182,56) před Jirkou Vráželem (Ø176,17) a Vláďou Trčkou (Ø173,83). Tato čísla jasně dokumentují, jak se účastníkům tohoto turnaje na daném mazání dařilo. V tipovačce se tentokrát hrálo o 400 Kč vsazen byl jediný tip pod 200 bodů a překvapivě byl i trefen – tím úspěšným byl Jirka Květoň, který správně odhadl, že nebudou padat vysoká čísla.  

Závěrem bych chtěl za organizační tým poděkovat hlavním mecenášům turnaje, kteří nejvíce přispěli na ocenění nejlepších hráčů turnaje – Abdulovi Kassasovi a Michalovi Svobodovi. Gratuluji také všem vítězům a všem ostatním účastníkům děkuji za účast a věřím, že se všichni opět sejdeme při únorovém turnaji, který se bude konat 7.2.2016. Veškeré podrobnosti o turnajové sérii, výsledky, fotky i obsazovačku na další turnaj najdete na oficiálním webu https://decinsky-klacek.webnode.cz/ .

 Tak ať to padá!    

(MZ)

Vyhledávání

Kontakt

Novák Antonín