Abdul Kassas zvítězil v zahajovacím turnaji série Děčínský Klacek 2014

06.01.2014 16:36

V neděli 5.1.2014 se v děčínském S-Centru odehrál první turnaj série Děčínský Klacek 2014. Turnaje se zúčastnilo 37 hráčů, z toho 10 žen a 2 nováčci, kteří ještě v minulosti tento turnaj nikdy nehráli – Bára Machová a Jindra Huček. Oba jsou ale hráči místní SCBL, takže prostředí dobře znali. Máza byla nevyzpytatelná, ale hratelná.

Kvalifikaci zvládla nejlépe Bára Machová (1352 bodů vč. handicapu) a tak se zdálo, že žádnou nováčkovskou daň platit nebude a dokonale využije handicapu (HDCP), který jí byl přidělen na základě výsledků v místní SCBL. Mezi nejlepší hráče v kvalifikaci se dále zařadily i další ženy – Šárka Černohorská, Zuzka Morongová či Sváťa Závladská. Nejlepším mužem kvalifikace se stal Pája Prokůpek s 1310 body. Na hraně postupu do semifinálové šestnáctky to bylo ale tradičně nejzajímavější. Loňský dvojnásobný vítěz Toncek si svoji kvalifikaci odehrál hned v první rundě a hned věděl, že jeho výsledek bude hraniční, což se potvrdilo, naneštěstí pro něj skončil právě on na prvním nepostupovém místě o pouhé 3 body. Mezi postupující se naopak vešli loňská vítězka celé série Eva Poláková (15.) a Míra Vlach (16.). Do finále se naopak nepodíval Jirka Zub Vrážel, který si bez HDCP nahrál stejně jako třeba Míra Zelený (1192 body), avšak nejnižší HDCP ze všech účastníků turnaje znamenal v konečném zúčtování konec již v kvalifikaci, když na 16. místo ztratil 10 bodů. Do semifinále se nedostala i řada dalších bowlingově známých jmen (Vláďa Trčka, Vláďa Hübst či Ála Prokůpková). Do semifinále se naopak podíval i druhý nováček – Jindra Huček.

Ze semifinále hraného na 2 hry spolu s průměrem z kvalifikace vyšla opět nejlépe Bára Machová a vypadalo to, že ji nebude schopen nikdo zastavit. Hned za ní skončila vítězka prosincového turnaje – Zuzka Morongová. Do finále proklouzly ještě další 2 ženy, z nichž nejtěsněji se to povedlo Šárce Černohorské, která porazila v celkovém součtu Toma Anderleho o pověstný děčínský klacek.

Finále hrané na 2 hry včetně HDCP zahájil nejlépe nenápadně hrající Míra Müller, který dokázal zahrát na dráze 220 bodů, což spolu s HDCP 50 bodů znamenalo těžký direkt pro všechny své finálové soupeře. Ovšem na stejné dráze s ním hrál i Abdul Kassas, který mohutně podporovaný z obecenstva zejména Láďou Balkem dokázal ve své druhé hře zahrát na dráze 232 a HDCP 45 bodů tomu dodal ještě ty správné grády. Nakonec to byl tedy právě Abdul, kdo své soupeře drtivě smetl, nicméně Mírovi Müllerovi nakonec zůstalo aspoň to pomyslné stříbro, když třetího Páju Prokůpka porazil o 4 body a ten poté o 5 bodů porazil nejlepší ženu turnaje – Sváťu Závladskou. Kdo ve finále úplně odpadnul byla Bára Machová, která si tam zahrála 2 nejhorší hry za celý turnaj a tak se nabízí, že nejspíš neunesla psychicky fakt, že by mohla v turnaji obsadit bednu.

Nejvyššího náhozu mezi muži dosáhl Míra Zelený (237) a mezi ženami Sváťa Závladská (216). Nejvyšší hraný průměr patřil také oběma zmíněným hráčům. V doplňkové tipovací soutěži se štěstí usmálo na Pavla Krále, který správně tipnul, že nejvyšším náhozem zahraným v semifinále a finále bude číslo 232.

Všem vítězům gratuluji a všem ostatním účastníkům děkuji za organizační tým za účast a věřím, že se spolu opět všichni uvidíme na únorovém turnaji v neděli 2.2.2014. Detaily k této turnajové sérii i k výsledkům jednotlivých turnajů můžete nalézt na tomto odkazu: https://decinsky-klacek.webnode.cz/ . Obsazovačka na únorový turnaj je již aktivní.

[MZ]

Vyhledávání

Kontakt

Novák Antonín