Ála Prokůpková potvrdila svoji fazónu výhrou na květnovém DK

05.05.2014 15:18

Tradičně první neděli v měsíci se v děčínském S-Centru odehrál turnaj série Děčínský Klacek 2014. Květnového klání se zúčastnilo 29 hráčů, z toho 10 žen. Mazal se house stejně jako minule (hlavně kvůli dvojnásobnému bodování turnaje do celoroční série) a tentokrát se to na výkonech hráčů projevilo mnohonásobně lépe než minule. Přímo na drahách byly zaznamenány 2 náhozy nad 250 bodů (253 a 278) a 4 náhozy nad 240 bodů, což ještě letos na DK k vidění nebylo. Navíc, výkon 278 Milana Moronga z kvalifikace je vůbec nejvyšším číslem, který někdo z domácích hráčů zahrál v děčínské herně S-Centrum při jakékoli soutěži.

Kvalifikaci vyhrála suverénně minulá vítězka Dáša Šípková, která po 6 hrách s handicapem (HDCP) nahrála součet 1491b., což bylo o 101b. více než Milan Morong a o dalších 18 bodů skončila třetí Ála Prokůpková. Jako vždy se nejvíce čekalo, jak to dopadne na hraně postupu do semifinále. V květnu bylo potřeba nahrát s HDCP celkem 1237b., které zahrála Šárka Černohorská a porazila tak o 5 bodů první nepostupující Sváťu Závladskou, které k postupu nepomohl ani nejvyšší ženský nához v turnaji, který zahrála Sváťa právě v kvalifikaci (246). Nejlépe bez handicapu zahrál v této fázi Pája Prokůpek (1197b.). Mezi postupující se dále nevešli třeba Jirka „Zub“ Vrážel nebo Léňa Huková, která pravidelně končí v popředí jednotlivých turnajů této série.

Do semifinále hraného na 2 hry si všichni postupující přinesli ještě průměr z kvalifikace včetně HDCP. Tuto fázi turnaje zvládl nejlépe Dušan Závladský, který byl nejlepší jak v součtu s HDCP (729b), tak bez HDCP. V této části vystrčil růžky již Michal Svoboda (2.), Dáša Šípková skončila těsně třetí. Posledním postupujícím byl Míra Zelený, který k tomu potřeboval zahrát 654b. Prvního nepostupujícího Milana Moronga zdolal o více než 6b. a Páju Prokůpka o necelých 10b. V semifinále zaznamenal nejvyšší nához hraný na dráze Dušan Závladský (227).

Finále hrané na 2 hry od nuly včetně HDCP zahájili nejlépe Vláďa Trčka (239, což byla nakonec i nejvyšší hra ve finále) a Míra Zelený (204). Ve druhé hře však zahájila fantastickými 6 strajky v řadě Ála Prokůpková a nakonec dosáhla výsledku 233, což jí v součtu s první hrou vyneslo až na samotné čelo a tak po zásluze zvítězila a završila tím velmi úspěšný týden plný bowlingu (např. v sobotu skončila 7. na Prague Bowling Cupu). Vláďa Trčka hrou 196 zakončil turnaj nakonec na stříbrné pozici a hrou 200 se na bronzový stupínek probojoval Michal Svoboda, který tak dosáhl svého zatím nejlepšího turnajového umístění od přechodu na hraní s excentrem. Michal v souboji o bednu nakonec porazil o 15 bodů Dášu Šípkovou a dalších 5 bodů Míru Zeleného.

Jak vyplynulo z výše uvedeného, nejvyššího náhozu přímo na dráze dosáhl mezi muži Milan Morong (278b.), mezi ženami pak Sváťa Závladská (246b.). Nejvyššího hraného průměru v turnaji dosáhl Vláďa Trčka (199,6b.) před Dušanem Závladským (198,5b.) a Pájou Prokůpkem (195,9b.). V celkovém pořadí celé série se díky dvojnásobnému hodnocení květnového turnaje dostala Ála Prokůpková (174b.), na druhé místo klesla Šárka Černohorská (151b.) a třetí místo zatím patří Pájovi Prokůpkovi (141b.). V tipovačce se tentokrát nepovedlo nikomu trefit nejvyšší nához dosažený na dráze v průběhu semifinále a finále (239), takže se jackpot 360,- přesouvá na příští turnaj.

Všem vítězům gratuluji a všem ostatním účastníkům děkuji za organizační tým za účast a věřím, že se spolu opět všichni uvidíme na červnovém turnaji v neděli 1.6.2014. Detaily k této turnajové sérii i k výsledkům jednotlivých turnajů můžete nalézt na tomto odkazu: https://decinsky-klacek.webnode.cz/ . Obsazovačka na červnový turnaj je již aktivní.

[MZ]

Vyhledávání

Kontakt

Novák Antonín