Dubnový Děčínský Klacek ovládly dle očekávání ženy

08.04.2013 19:35

Po více než roce se v děčínské herně S-Centrum opět rozjela turnajová série s názvem „Děčínský Klacek“. Zahajovací akce se zúčastnilo 29 hráčů, z toho 10 žen. Tento fakt uvádím čistě záměrně, protože tento turnaj je postaven na poměrně vysokých handicapech a díky tomu mají právě ženy velkou šanci na tomto turnaji uspět, což potvrdil hned první z nich. Hrálo se na domácím mazacím modelu, avšak nebylo úplně jednoduché se s ním popasovat.

Již kvalifikaci hrané na 6 her ovládly ženy – hlavně díky handicapu 68 bodů na hru ji s přehledem vyhrála Šárka Černohorská (s osobním Ø161,67). Šárka po delší absenci na soutěžních akcích ukázala, že bowling se jednoduše nezapomíná, stejně jako v kvalifikaci třetí Věrka Provazníková (ta zahrála osobní Ø 162,67). Mezi obě vedoucí ženy se vklínil aspoň jeden muž. Ten ale musel zahrát na místní poměry skvěle, aby se tam prosadil – dokázal to Martin Křížek s osobním Ø195,33. Martin je hráč místní S-Centrum bowlingové ligy, jejíž úroveň neustále stoupá, což potvrdili hráči této ligy i na tomto turnaji (turnaje se zúčastnilo celkem 20 hráčů této ligy). Překvapením kvalifikace bylo určitě první nepostupující místo Áji Prokůpkové, přestože co do osobního průměru obsadila 5. místo. Posledním postupujícím z 16. pozice se stala Eva Poláková, která zahrála včetně handicapu průměr 203,00 a v součtu porazila Áju o 7 bodů.

Do semifinále vstupovalo 16 nejlepší po kvalifikaci s průměrem (včetně handicapu) zahraným v kvalifikaci a k tomu odehráli další 2 hry. Zde opět svoji pozici potvrdila Šárka a také touto částí turnaje hladce proplula na čele. Největší souboj se jako obvykle odehrával v polovině startovního pole, kde šlo o postup do finále. Tentokrát už Eva Poláková tolik štěstí neměla a skončila 9., tj. jako první nepostupující do finále. Štěstíčko se tentokrát usmálo na Věrku Provazníkovou, která Evu porazila o 8,67 bodu. Martin Křížek se tentokrát protrápil na dráze č. 8 k nahranému Ø149,00 a obsadil konečné 14. Místo, přestože dosáhl ze všech hráčů nejvyššího turnajového Ø183,75. Obdobně se vedlo třeba i Mírovi Zelenému, který hrál na dráze č. 1 a o postup do finále přišel díky splitům v 8. a 10. frejmu druhé hry (na postupové 8. místo ztratil necelých 11 bodů).

Finále za účasti 4 žen a 4 mužů ovládli hráči, kteří do něj nastupovali s největším handicapem. Úplně ten nejvyšší měla Šárka a dokonale toho využila a dovedla své turnajové tažení do nejlepšího možného konce. Stříbro si vyházel Pavel Král (ten měl handicap 60 bodů na hru) a bronzový stupínek obsadila Lenka Huková, která v součtu nakonec porazila Věrku Provazníkovou o pouhé dva děčínské klacky, přestože Věrka mocně finišovala a ve druhé hře zahrála vůbec nejvyšší hru finále – 198 bodů.

Nejvyššího ženského náhozu dosáhla „překvapivě“ Šárka Černohorská (203 bodů) a o nejvyšší mužský nához se podělili Milan Morong a Jirka Šípek (244 bodů).

Vítězům gratuluji k jejich úspěchu a všem zúčastněným děkuji, že si našli čas a poctili nás svojí přítomností na této v naší herně jedinečné akci a budu se společné se zbytkem pořadatelského týmu těšit na Vaši účast hned na dalším turnaji ze série, který se koná v neděli 5.5.2013.

MZ

Vyhledávání

Kontakt

Novák Antonín