Líza slízla smetanu na říjnovém Děčínském Klacku

07.10.2013 15:24

V neděli 6.10.2013 se konal v pořadí 5.Turnaj série Děčínský Klacek, kterého se zúčastnili 32 hráči, z toho 8 žen. Mezi nováčky turnaje patřili tentokrát 3 hráči – Láďa Balek (alias ředitel vzducholodí), Abdul Kassas (oba hráči regionální 1. ligy ABL) a Jindra Vrážel (bratr známého „Zuba“). Tentokrát naopak nehrála vedoucí žena celkového pořadí po všech odehraných turnajích – Eva Poláková, avšak i po odehrání tohoto turnaje svoji pozici udržela, byť jen o bod. Celá akce byla trochu poznamenána tím, že nefungovala dráha č. 6, avšak ani tento fakt nezabránil odehrání celého turnaje ve formátu daném propozicemi.

Kvalifikaci odehrála nejlépe Šárka Černohorská (1382b. vč. HDCP), avšak velmi zdatně jí sekundoval turnajový nováček – Láďa Balek. Na hraně postupu to bylo hodně zajímavé – např. Jirka Zub Vrážel musel v poslední hře hodit 250, aby se vešel do postupové šestnáctky, což se mu – světe div se – opravdu povedlo. Nakonec měl na 15. místě nahráno stejně bodů jako 16. Pavel Král – tj. 1238b. vč. HDCP (jen pro srovnání – minule na postup stačilo 1188b.). Oba porazili 17. Lenku Kašparovou o 6 bodů a mohli se tak těšit na semifinále, kam se všem zúčastněným ke dvěma odehraným hrám připočetl ještě průměr (vč. HDCP) z kvalifikace. Pozdější vítězka – Ivana Šmejkalová (Líza) – obsadila po kvalifikaci 13.místo, když se jí podařilo hodit osobní rekord 177 bodů. Do dalších bojů se nepodívala celá řada hráčů, kteří většinou v minulých turnajích aspoň semifinále okusili – např. Sváťa a Dušan Závladští, Míra Zelený či Dáša Šípková.

Semifinálové hry zvládl nejlépe Láďa Balek a v součtu porazil druhou Lenku Hukovou o necelý bod, třetí skončil Jirka Zub Vrážel, kterému k vítězství v této fázi turnaje nestačily ani hry 215 a 244 … opačný pól si opět pronajal Pavel Král, který opět kontrolovaně obsadil poslední – tedy osmou – postupovou pozici, když porazil 9. Abdula Kassase o necelých 20 bodů. Budoucí turnajová vítězka obsadila v této fázi 6.místo. Do finále se mj. poměrně překvapivě neproházely Ála Prokůpková či Šárka Černohorská, avšak hranice 644 bodů byla tentokrát dost vysoko – např. nynější 8. hráč by v minulém turnaji v semifinále obsadil 4. místo (tam stačilo mít 629 bodů na postup).

Finále rozehráli nejlépe Léňa Huková a Láďa Balek (oba 218b. vč. HDCP), třetí místo průběžně patřilo Líze (214b.). Přestože Líza údajně trpěla v průběhu turnaje nervozitou, tak v druhé finálové hře se jí rozhodně kolena nerozklepala a hrou 237b. vč. HDCP všechny své soupeře smetla a de facto jako bowlingový rookie celý turnaj nakonec vyhrála. Stříbrná skončila Léňa Huková a na pomyslný bronz se druhou hrou vyšvihl Vláďa Hübst.

Nejvyššího náhozu mezi muži dosáhl Jirka Zub Vrážel (250) a mezi ženami Ála Prokůpková (196). Nejvyšší mužský hraný průměr patřil Zubovi (203,70), mezi ženami pak Léně Hukové (174,50). Průběžné pořadí v sérii je následující: 1. Eva Poláková (145 bodů), 2. Šárka Černohorská (144 bodů), 3. Miroslav Zelený (139 bodů).

Všem vítězům gratuluji k dosaženým úspěchům, zúčastněným děkuji za to, že se přišli poměřit s ostatními v této zajímavé hře a za tým pořadatelů se budu na všechny opět těšit při příštím turnaji v neděli 3.11.2013.

[MZ]

Vyhledávání

Kontakt

Novák Antonín