Pája Prokůpek si nejlépe potykal se sportovní mázou na březnovém DK

03.03.2014 21:07

Tradičně první neděli v měsíci, nyní v březnu 2014, se v děčínském S-Centru odehrál třetí turnaj série Děčínský Klacek 2014. Turnaje se zúčastnili 34 hráči, z toho 11 žen. Turnaj si tentokrát nenechali ujít celkem 4 nováčci (také nyní se jednalo o hráče ABL, tentokrát výhradně z 3. Ligy hrané v Novém Boru). Máza byla tentokrát určitě přívětivější než minule, což se také viditelně projevilo na tom, že hned 3 hráči svým hraným náhozem překonali hranici 250 bodů, z toho 2 ve finále.

Kvalifikaci zvládli tentokrát nejlépe hráči místního klubu – Jirka Šípek st. nahrál 1380 bodů vč. HDCP, Vláďa Trčka 1361 a Dáša Šípková 1356. Těsně za nimi pozvolna vystrkoval růžky Pája Prokůpek. Nejzajímavější to ale tradičně bylo na hraně postupu do semifinále. O hratelnosti březnové mázy svědčilo mj. i to, že nyní bylo potřeba na postup zahrát přes 1250 bodů, kdežto minule stačilo 1189. O 4 body postup unikl Ále Prokůpkové, a to zejména zásluhou velmi nepovedené 6. kvalifikační hry. Naopak šťastnými postupujícími, kteří zahráli shodně 1252 bodů, byli Pavel Horák a Milan Morong. Minule byl Pavel Horák prvním těsně nepostupujícím, tentokrát se k němu štěstíčko obrátilo čelem, nicméně v semifinále se mu již moc nevedlo, stejně jako Milanovi, který v semifinále doslova zkolaboval. Nejvyšší hraný nához kvalifikace zaznamenal Vláďa Trčka – 266 bodů.

Do semifinále hraného na 2 hry si všichni postupující přinesli ještě průměr z kvalifikace včetně HDCP. Touto fází turnaje propluli nejlépe Šárka Černohorská (vítězka úvodního letošního turnaje), opět Jirka Šípek st. a Míra Vlach. Na hraně postupu do finále to tentokrát bylo docela jasné – Pavel Král porazil Dušana a Sváťu Závladských o zhruba 8 bodů. Nejvyšší hraný nához této fáze zaznamenala Šárka Černohorská – 222 bodů.

Finále hrané na 2 hry včetně HDCP bylo unikátní v tom, že pořadí na bedně platné po první hře zůstalo platné i po hře druhé, nicméně zejména o 1. a 2. místo byla svedena ve druhé finálové hře velká bitva, kterou pro sebe celkem zaslouženě rozhodl Pája Prokůpek (zahrál 259, Jirka Šípek st. pak 256), který na turnajové máze před turnajem samotným několikrát trénoval a pochvaloval si ji. Takto kvalitní hry ve finále DK ještě k vidění nebyly, ale jednou to přijít muselo a díky nim oba hráči porazili zbytek finálového pole o parník. Jak již bylo uvedeno výše, bronz pro sebe uhájila Zuzka Morongová dvěma vyrovnanými hrami. Unikátní rovněž byla situace na bedně v tom, že stejné pořadí by bylo i v případě, kdyby hráči ve finále neměli žádný HDCP.

Jak vyplynulo z výše uvedeného, nejvyššího náhozu mezi muži dosáhl Vláďa Trčka (266), mezi ženami si v tomto směru vedla nejlépe Ála Prokůpková (223). V celkovém pořadí celé série si vedení udržela Šárka Černohorská (102 body), na druhé místo se posunula Zuzka Morongová (89) a na třetí Pája Prokůpek (80). Tentokrát se ani specialista na tipovačku – Pavel Král – do nejvyššího náhozu semifinále a finále netrefil, a tak jackpot CZK 340,- se přesouvá na příští turnaj. Nejblíže byl tentokrát jeden z nováčků turnaje – Jirka Černý, který odvážně tipoval číslo 254, ale správný tip byl ještě výše – 259.

Všem vítězům gratuluji a všem ostatním účastníkům děkuji za organizační tým za účast a věřím, že se spolu opět všichni uvidíme na dubnovém turnaji v neděli 6.4.2014. Detaily k této turnajové sérii i k výsledkům jednotlivých turnajů můžete nalézt na tomto odkazu: https://decinsky-klacek.webnode.cz/ . Obsazovačka na dubnový turnaj je již aktivní.

[MZ]


 

Vyhledávání

Kontakt

Novák Antonín