S poprázdninovou nevyhraností se nejlépe popral Vláďa Hübst

10.09.2013 15:35

V neděli 8.9.2013 se v herně S-Centrum Děčín konal již čtvrtý turnaj série Děčínský Klacek 2013. Turnaje se nakonec zúčastnilo 31 hráčů, což lze přičíst hlavně tomu, že sezóna ještě pořádně nezačala. Muži měli tentokrát výraznou převahu v počtu 22, oproti 9 ženám. Stejně jako ve všech předešlých turnajích udělal i nyní nastavený systém handicapů své, přestože tentokrát bylo potřeba na postup do semifinále i finále zahrát ze všech odehraných turnajů zatím úplně nejméně. Projevila se však nerozehranost většiny hráčů, vždyť bylo teprve několik dnů po letních prázdninách.

Pojďme ale průběh rozebrat pěkně od začátku. Po čase na turnaj zavítal i Vláďa Hübst a díky výsledku na úvodním turnaji série si „vysloužil“ handicap 45 bodů na hru, což na jeho umění je opravdu slušný vklad do turnaje. Ovšem Vláďa se na tento stav nijak neohlížel (sám říkal, že handicap nechce…) a již v kvalifikaci zahrál velmi dobře (3. nejlepší bez handicapu, nejlepší s handicapem). V kvalifikaci zahrála také velmi dobře Eva Poláková (2. místo po započtení handicapu) a Alena Králová (3. místo). Nejvyšší průměry měli tradičně Jirka Zub Vrážel (202,00) a Vláďa Trčka (193,33). Zatímco Zubovi to na postup do semifinále ještě stačilo (obsadil 13. ze 16 postupových míst), tak Vláďa neuspěl a skončil celkově až 21., přestože tentokrát na postup do semifinále bylo vůbec poprvé potřeba zahrát průměr s handicapem pod 200 bodů (stačilo mít 198). Tento průměr měl Pavel Čubr, nicméně Pavel to nějak nezvládl s objemem oběda, takže svoji semifinálovou účast nakonec vzdal a své místo v semifinále přenechal dalšímu v pořadí – jednomu z mála turnajových nováčků – Mírovi Vlachovi (ten měl nahraný průměr s handicapem 197,50). Ála Prokůpková sice měla trochu starostí s naháněním Míry po telefonu, ale nakonec se vše povedlo a semifinále odehrál.

Semifinále hrané na 2 hry + průměr z kvalifikace včetně handicapu odehrál nejlépe Tom Anderle, který ve dvou odházených hrách dosáhl součtu 402 bodů, druhého nejvyššího naházeného součtu dosáhl Jirka Zub Vrážel (400), avšak jemu to po připočtení handicapů stačilo jen na 11. místo. Do finále se z 8. místa protáhla o 1,33 děčínského klacku Věrka Provazníková, přičemž poraženou byla tentokrát Léňa Huková, která ale zase na druhou stranu zraněnou ruku již evidentně vyléčila. Do semifinále proklouzl i nováček turnaje – Petr Šípek, druhý z turnajových nováčku – Míra Vlach – si řekněme svoji pozici z kvalifikace udržel a do finále se již nepodíval.

Finále naprosto jednoznačné ovládl Vláďa Hübst, který zahrál 203 a 237, což mu spolu s handicapem 45 bodů na hru přineslo nedostižitelný náskok a své soupeře doslova semlel. Stříbrná Eva Poláková na Vláďu ztratila 88 bodů a bronzovému Dušanovi Závladskému chybělo plných 100 bodů, aby porazil Vláďu.

Nejvyšších náhozů bez handicapů dosáhli Vláďa Hübst mezi muži (237) a Sváťa Závladská mezi ženami (218). V celoroční sérii si výrazně polepšila Eva Poláková, která již nasbírala 145 bodů, druhý Míra Zelený má 127 bodů a třetí Šárka Černohorská si prozatím uhrála 124 bodů.

Za pořadatele děkuji všem příznivcům této v Děčíně ojedinělé akce a těším se na Vaši účast na příštím turnaji, který se koná 6.10. v tradiční době, na tradičním místě, obsazovačka je již připravena.

[MZ]

Vyhledávání

Kontakt

Novák Antonín