Únorový Děčínský Klacek pro sebe získala Šárka Černohorská

03.02.2014 16:55

Tradičně první neděli v měsíci, tentokrát v únoru 2014, se v děčínském S-Centru odehrál druhý turnaj série Děčínský Klacek 2014. Turnaje se zúčastnili 34 hráči, z toho 12 žen. Turnaj si tentokrát nenechalo ujít celkem 8 nováčků, což bylo za poslední turnaje zdaleka nejvíce. Většinou šlo o hráče ABL nebo místní SCBL. Máza byla tentokrát hodně těžká, což je ostatně vidět i na výsledcích. Mazal se velmi krátký model, se kterým se v podstatě žádný z excentristů nesrovnal, někteří dokonce hráli první hod dohozovkou. Tímto stylem nakonec hrál třeba i Toncek (dvojnásobný vítěz turnaje v roce 2013) a vyneslo mu to i nejlepší umístění z točenářů – 10. místo. V první dvacítce byli jen 2 točenáři, ostatní se seřadili až na konci startovního pole.

Kvalifikaci zvládla tentokrát nejlépe výsledkem na sobotním Prague Storm Bowling Cupu „namlsaná“ Ála Prokůpková (1392 bodů vč. handicapu) před Léňou Hukovou (1367) a jedním z nováčků turnaje – Kamilou Ledwoňovou (1328). O dominanci žen v tomto turnaji svědčí mj. to, že v kvalifikaci jich bylo 9 mezi prvními 13. Nejlepším mužem kvalifikace se stal další nováček – Martin Ledwoň (4., 1303). O obtížnosti turnaji svědčilo mj. i to, že asi podruhé v historii turnaje na postup do semifinále stačilo mít včetně HDCP méně než 1200 bodů. Tentokrát byl tímto šťastným další z nováčků – Miroslav Kučaba, který měl součet 1189, tj. průměr zhruba 198 bodů. Vedle Tonceka byl jedním ze dvou točenářů, kteří proklouzli do dalších bojů. Mirek porazil Pavla Horáka v součtu o pouhé 2 děčínské klacky.

Do semifinále hraného na 2 hry si všichni postupující přinesli ještě průměr z kvalifikace včetně HDCP. Stejně jako kvalifikaci i této fázi turnaje dominovala Ála Prokůpková před Léňou Hukovou, třetí nejlepší už byla růžky vystrkující Šárka Černohorská. Na hraně postupu to tentokrát bylo celkem jasné, když Eva Poláková dokázala nejbližšího pronásledovatele – Martina Ledwoňe – porazit o více než 7 bodů. Martin i Toncek zahráli celkem slušné hry, avšak na HDCP Evy i ostatních to bylo bohužel málo. Stalo se tedy vůbec poprvé to, že do 8-mi členného finále postoupilo hned 6 žen a jen 2 muži.

Finále hrané na 2 hry včetně HDCP zahájila nejlépe později vítězná Šárka Černohorská (196 bez HDCP), pronásledována Álou Prokůpkovou (192) a Evou Polákovou. Druhou hrou si Šárka své vítězství pohlídala, Ála si své stříbrné pořadí také udržela, jen na třetí Evu úspěšně zaútočila nenápadně hrající Anna Chotěnovská a byla současně i nejlepším nováčkem turnaje. Nejlepším mužem turnaje byl pátý Míla Štěpánek. Vůbec se naopak nevedlo Pavlovi Královi, nicméně si aspoň zadělal na vyšší HDCP pro příští turnaj.

Nejvyššího náhozu mezi muži dosáhl Toncek (231), ženy byly hned 2 – Lenka Huková a Ála Prokůpková (225). V celkovém pořadí se vedení s poměrně významným náskokem ujala Šárka černohorská (71 bod), před Evou Polákovou (59, loňská vítězka). O průběžné třetí pořadí se dělí zatím Ála Prokůpková se Zuzkou Morongovou (56). Specialistou na tipování nejvyššího náhozu semifinále a finále se stává Pavel Král, který podruhé za sebou správně tipnul. Tentokrát se mu vydařil tip na číslo 225, minule to bylo 232.

Všem vítězům gratuluji a všem ostatním účastníkům děkuji za organizační tým za účast a věřím, že se spolu opět všichni uvidíme na březnovém turnaji v neděli 2.3.2014. Detaily k této turnajové sérii i k výsledkům jednotlivých turnajů můžete nalézt na tomto odkazu: https://decinsky-klacek.webnode.cz/ . Obsazovačka na březnový turnaj je již aktivní.

[MZ]

Vyhledávání

Kontakt

Novák Antonín