Únorový Děčínský Klacek zvládla nejlépe Lenka Huková

03.02.2015 16:00

Tradičně první neděli v měsíci se v  děčínském S-Centru koná dílčí turnaj v rámci série Děčínský Klacek. Tentokrát se ho zúčastnilo celkem 30 hráčů, z toho 10 žen. Mazal se místní house model, nicméně více než mazání budil tentokrát u hráčů pozornost fakt, že dráhy č. 5 a 6 byly po celou dobu turnaje mimo provoz. Musel se tedy různě upravovat počet hráčů na drahách, což způsobilo komplikace zejména v poslední kvalifikační rundě a ve finále, kdy se hrálo v šesti lidech na dvoudráze. .

Kvalifikaci hranou na 6 her včetně HDC odehrál nejlépe navrátilec Martin Křížek, který si s sebou na turnaj přinesl téměř maximální HDC díky výsledkům v roce 2014. Martin včetně HDC nahrál 1384b., za ním následovaly 2 ženy – Ála Prokůpková (1355b.) a Léňa Huková (1336b.). Za zmínku určitě stojí výsledek Jirky Zuba Vrážela, který nahrál Ø 212,50 a poté odjel do Chomutova na Czech Masters. Protože se do doby zahájení finále v herně neobjevil (byť do finále postupoval z 5. místa), zřejmě někam na této akci postoupil dále, nicméně jeho výsledek nebyl v době psaní komentáře oficiálně znám. S ohledem na dříve zmíněné potíže s dráhami a vznikajícímu časovému skluzu se trochu improvizovalo s postupy do finále a tak tam nakonec nebylo místo pro další 2 postupující – Míru Zeleného (10.) a Davida Šaška (14.). Když byly známy kompletní výsledky kvalifikace, tak díky absenci výše zmíněných 3 hráčů přímo v herně se štěstí usmálo na hráče na 17.-19. místě, což byli Eva Poláková, Láďa Balek a Jirka Květoň. Svému jménu tentokrát dostál hráč na 20. místě (Vláďa Pecháček), který měl v součtu o 6 bodů méně než Jirka Květoň. Nejvyšší nához v kvalifikaci zahrál mezi muži Jirka Zub Vrážel (264b.) a mezi ženami Lenka Huková (239b.).

Ve finále hraném na součet průměru z kvalifikace a 3 her odehraných na drahách (včetně HDC) začal nejlépe Láďa Balek, který zahrál na dráze neuvěřitelných 208 bodů, nicméně další 2 hry už odehrál standardně a nakonec skončil v polovině pelotonu finalistů. Ve finále zaválela nejlépe Lenka Huková, která ve finále dokázala nahrát na dráze jako jediná průměr přes 200 bodů a porazilo druhého Jirku Škálu o více než 26b. a Jirka zase porazil třetí Álu Prokůpkovou o necelých 7b. Mohutně finišující Míra Vlach se prodral nakonec na čtvrté místo, když za Álou zaostal o 3 děčínské klacky. Nejvyšší nához ve finále předvedl Míra Vlach (215b.) a mezi ženami Lenka Huková (208b.).

Nejvyššího hraného průměru v turnaji dosáhl výše zmiňovaný Jirka Zub Vrážel (Ø212,50) před Lenkou Hukovou (Ø193,89) a Álou Prokůpkovou (Ø184,00). V tipovačce se tentokrát nikdo přesně netrefil a tak se do dalšího turnaje převádí 240,- CZK.

Všem vítězům tradičně gratuluji a všem ostatním účastníkům děkuji za organizační tým za účast, věřím, že se příště všichni u (provozuschopných) bowlingových drah v děčínském S-Centru opět setkáme. Výsledky, komentáře, statistiky či fotky z jednotlivých akcí jsou k dispozici na turnajovém webu https://decinsky-klacek.webnode.cz/ a na stejném webu se rovněž můžete proklikat k obsazovačce na turnaj následující, která je již aktivní. Jen připomenu, že poslední kvalifikační runda je přednostně určena pro hráče dojíždějící a je již nyní plně obsazena. Lze se do ní však přihlásit ještě jako náhradník a čekat na příležitost, pokud by někdo z hráčů nasazených do poslední rundy nakonec nepřijel, což se děje prakticky vždy. Ať to padá!

[MZ]

Vyhledávání

Kontakt

Novák Antonín