Úvodní turnaj série DK 2015 vyšel nejlépe Vláďovi Hübstovi

05.01.2015 15:40

Tradičně první neděli v měsíci je v  děčínském S-Centru vyhrazen pro turnajovou sérii Děčínský Klacek. V novém roce 2015 bylo představeno hned několik změn oproti sérii DK 2014, které pořadatelský tým implementoval do propozic na základě ankety mezi hráči. S většinou z nich se ještě bude potřeba sžít, protože se objevilo několik nedorazů, kterých se snad od příště už vyvarujeme. Na úvodní turnaj série DK 2015 si do herny našlo cestu 28 hráčů, z toho 9 žen. Mazal se místní house model, nicméně se nedalo říci, že by padala nějak vysoká čísla, nához nad 250 bodů se nepovedl nikomu.

Kvalifikaci hranou na 6 her včetně HDC odehrála nejlépe Helena Vlastníková, vítězka prosincového DK, když nahrála 1337b. těsně za ní pak skončily Lenka Germanová (1330b.) a Helena Zdeňková (1320b.). V novém ročníku došlo ke zrušení semifinálové fáze a tak 16 nejlepších z kvalifikace šlo rovnou do finále. Hranice postupu byla po snížení handicapů tentokrát na úrovni 1174b., což je průměr necelých 196b. včetně HDC a tímto šťastným postupujícím se stal Vláďa Trčka. Vláďa porazil o celých deset klacků prvního nepostupujícího – Mílu Štěpánka. Překvapivě mimo postupové příčky zůstala Ála Prokůpková, vítězka celoroční série DK 2014. Nejvyšší nához v kvalifikaci zahrál mezi muži Jirka Zub Vrážel (236b.) a mezi ženami Helena Vlastníková (231b.).

Ve finále hraném na součet průměru z kvalifikace a 3 her odehraných na drahách (včetně HDC) se dlouho nejlépe vedlo Anně Chotěnovské a Dáše Šípkové, avšak jejich třetí hry (124 resp. 126) znamenaly jejich propad až na konečné 4. resp. 9. místo. Naopak velmi konzistentně zahrál tentokrát Vláďa Hübst a stal se zaslouženým vítězem úvodního turnaje série DK 2015, když druhou Helenu Zdeňkovou porazil o téměř 30 klacků a třetího Michala Svobodu o více než 36 klacků. Aničce Chotěnovské chybělo více než 11 klacků na bronzového Michala. Nejvyšší nához ve finále předvedl mezi muži opět Jirka Zub Vrážel (238b.) a mezi ženami Dáša Šípková (214b.).

Nejvyššího hraného průměru v turnaji dosáhl tentokrát Vláďa Hübst (Ø199,78) před Jirkou Zubem Vráželem (Ø196,33) a Vláďou Trčkou (Ø183,00). Mezi ženami dosáhla nejvyššího průměru Léňa Huková (Ø172,00). V tipovačce se tentokrát Miras Müller trefil přesně do nejvyššího náhozu zahraného ve finále (238) a tak si odnesl jackpot ve výši CZK 360,- a od příště se bude hrát opět o jacpot nový.

Všem vítězům tradičně gratuluji a všem ostatním účastníkům děkuji za organizační tým za účast, věřím, že i v roce 2015 se budeme potkávat u bowlingových drah v děčínském S-Centru. Detaily k již proběhlým turnajům i k nové sérii DK 2015 jsou rovněž k dispozici na turnajovém webu https://decinsky-klacek.webnode.cz/ a na stejném webu se rovněž můžete proklikat k obsazovačce na turnaj následující, která je již aktivní. Jen připomenu, že poslední kvalifikační runda je přednostně určena pro hráče dojíždějící a je již nyní plně obsazena. Lze se do ní však přihlásit ještě jako náhradník a čekat na příležitost, pokud by někdo z hráčů nasazených do poslední rundy nakonec nepřijel, což se děje prakticky vždy. Závěrem bych chtěl poděkovat Heleně Vlastníkové, Michalu Svobodovi a Abdulovi Kassasovi za podporu turnaje v podobě příspěvku na ceny pro nejlepší hráče jednotlivých turnajů.

[MZ]

Vyhledávání

Kontakt

Novák Antonín