Vlasta Ševčík jasně dominoval na březnovém Děčínském Klacku

15.03.2017 20:53

Březnového turnaje v rámci celoroční série Děčínský Klacek 2017 se zúčastnilo celkem 27 hráčů z toho 10 žen. Po potížích s mazačkou se nakonec nějakým způsobem povedlo na dráhy nanést nějakou mázu, která však byla na každé dráze poměrně dost odlišná (po odborném zásahu následující den už snad bude stroj od příště plně funkční). Za těchto podmínek by se dalo předpokládat, že nejvíce by z této situace měli těžit rovináři, což se ale nakonec nepotvrdilo. Ukázalo se, že někteří zkušení točenáři si i s touto situací dokázali poradit.  

Již kvalifikací hranou na 6 her včetně HDC prošel nejlépe Vlasta Ševčík, který s HDC nahrál součet 1252 bodů. V patách mu ale byl Miras Müller (1250 b.) a Bára Holá (1233 b.). Na přímý postup do finále bylo tentokrát potřeba nahrát 1153 bodů, což se povedlo hned 2 hráčům – Mírovi Zelenému a Líze Šmejkalové. Chybou pořadatelů byl přímo do finále poslán i Vláďa Trčka se součtem 1146 b., přitom vyšší součet dosáhl Radek Barkman (1162 b.). Zjistilo se to až po večerní reklamaci jedné z her Radka, kdy došlo k chybě při přepisu z papíru do Excelu a Radkovi bylo místo 147 zapsán nához 117. Tímto se mu za celý pořadatelský tým velmi omlouvám a současně bych chtěl všechny účastníky tímto vyzvat, aby si u pořadatele po odehrání svých her vždy zkontrolovali přepis svých her z papíru do PC, abychom do budoucna tyto případy pokud možno eliminovali. Nejvyšší nához kvalifikace zaznamenal mezi muži Vlasta Ševčík (krásných 261 b.) a mezi ženami Lenka Germanová (214 b.).

Hráči umístění v kvalifikaci pod čarou měli možnost si finálovou účast vybojovat ještě v Desperádu. Z 8 účastníků této soutěže vyšli nejlépe Gábina Trčková a Vláďa Horňák, který uspěl o pouhý 1 děčínský klacek.

Finále hrané na součet průměru z kvalifikace a 3 her odehraných na drahách (včetně HDC) začala nejlépe Ála Prokůpková, a to hrou 222. Pokud by udržela další hry na svém standardu, mohla pomýšlet určitě na bednu, což se jí ale tentokrát nepovedlo. V závětří číhal Vlasta Ševčík, který se naopak postupně zlepšoval a v celkovém součtu své soupeře doslova deklasoval. Druhého Járu Vokurku zdolal o více než 80 bodů. Jára měl pak náskok dalších 20 bodů na bronzového Mirase Müllera. Těsně čtvrtý (o 3 body) zůstal tentokrát Vláďa Trčka, který ve finále zahrál hezky, ale nakonec mu na bednu chyběly body z kvalifikace. Nejlepší ženou byla tentokrát Anička Chotěnovská na 5. místě. Nejvyšší nához ve finále zaznamenal opět Vlasta Ševčík (241 b.), mezi ženami dominovala již zmíněná Ála Prokůpková (222 b.).

Nejvyššího hraného průměru v celém turnaji dosáhl Vlasta Ševčík (Ø200,11), druhý byl Zub (Ø196,00) a třetí Vláďa Trčka (Ø190,67). V tipovačce se tentokrát hrálo o 780,- a opět se nenašel žádný výherce, takže se o tuto částku navyšuje jackpot příštího turnaje.

Závěrem bych chtěl poděkovat Ále Prokůpkové za opravdu pevné nervy. Turnaj byl celkem dost ve skluzu kvůli poměrně častým poruchám drah a potížím s úpravou výsledků po chybných zápisech na jednotlivých drahách. Věřím, že příště už to bude všechno lepší a že se všichni opět sejdeme při dalším turnaji, který se bude konat v neděli 9.4.2016. Veškeré podrobnosti o turnajové sérii, výsledky, fotky i odkaz na obsazovačku na další turnaj najdete na oficiálním webu https://decinsky-klacek.webnode.cz/ . Pokud bude obsazovačka v nějaké z kvalifikačních rund již zaplněna, určitě se hlaste i mezi náhradníky a průběžně ji sledujte, aktualizujeme ji s každým odhlášením již přihlášeného hráče.

 Tak ať to padá!    

Za pořadatelský tým (MZ)

 

Vyhledávání

Kontakt

Novák Antonín