Výborně házející Eva Poláková vítězkou říjnového DK

06.10.2014 16:29

Jako obvykle první neděli v měsíci se v děčínském S-Centru konal, hlavně pro místní bowlingové nadšence, již 8. turnaj ze série Děčínský Klacek 2014. Tentokrát si do herny našlo cestu 26 hráčů, z toho 11 žen. Mazal se tentokrát house model, tak se čekalo, jestli budou k vidění nějaké náhozy kolem 250, ale takto vysoká čísla tentokrát na domácím modelu k vidění nebyla.

Kvalifikaci hranou na 6 her včetně HDCP odehrála famózně Eva Poláková, která na dráze nahrála průměr téměř 190 a spolu s HDCP +58 bodů na hru to znamenalo neuvěřitelný součet 1484 bodů. Druhá skončila v kvalifikaci Helena Zdeňková (1370 b.) a třetí Sváťa Závladská (1369 b.). Hranice postupu dále a odjezdu domů je účastníky turnaje tradičně nejsledovanější. Tentokrát stačilo na postup zahrát včetně HDCP 1238 bodů, což se povedlo Lence Hukové, která o 8 kuželek porazila Pavla Krále. Do semifinále se podívalo rovnoměrně 8 žen a 8 mužů. V kvalifikaci byl také zahrán nejvyšší nához celého turnaje (234), který byl dosažen hned dvěma hráči – manželským párem Álou a Pájou Prokůpkovými.

Do semifinále hraného na 2 hry si všichni postupující přinesli tradičně ještě průměr z kvalifikace včetně HDCP. Tato fáze turnaje přinesla na prvních 3 místech pořadí shodné s kvalifikací – nejlepšího výsledku dosáhla Eva Poláková (689 b.), Helena Zdeňková měla 682 b. a Sváťa Závladská 681 b. Na hraně postupu to opět vřelo a už to vypadalo, že se tam podívá letos snad poprvé Jirka Zub Vrážel, nicméně si dal v 10. frejmu split a nakonec o necelých 6 bodů zůstal na 9. místě jako první nepostupující, zatímco poslední postupové místo obsadila Dáša Šípková (633 b.). Oproti standardnímu vývoji postoupili do finále tentokrát hned 3 muži a 5 žen (většinou to bývá 2:6 nebo 1:7). Nejvyšší nához této fáze turnaje dosáhl Jirka Šípek st. (224).

Ve finále hraném na 2 hry od nuly včetně HDCP zahájila nejlépe opět Eva Poláková, následovala ji Dáša Šípková a Helena Zdeňková. Všichni 3 muži byly po 1 hře spíše v závětří, nicméně všichni 3 ve druhé hře vystrčili růžky, avšak na postup do vyšších pater to stačilo jen Mírovi Vlachovi, který to nakonec dotáhl až na stříbrnou pozici. Pomyslné zlato vybojovala podle předpokladů Eva Poláková (ten den Evě vycházelo skoro všechno), když Míru Vlacha porazila o 3 kuželky. Třetí místo nakonec obsadila Helena Zdeňková, když zůstala o 6 kuželek za Mírou Vlachem. Nejvyššího náhozu dosáhl ve finále Pája Prokůpek (215).

Nejvyššího hraného průměru v turnaji dosáhl Jirka Zub Vrážel (Ø193,75) před Pájou Prokůpkem (Ø193,50) a Vláďou Trčkou (Ø190,63). V celkovém pořadí celé série je na prvních místech pořadí následující: Ála Prokůpková (249 bodů), Šárka Černohorská (228 bodů) a Dáša Šípková (216 bodů). Obhájkyně loňského celkového vítězství a vítězka říjnového turnaje – Eva Poláková – je už v závěsu na 4. místě (209 bodů). Nejlepším mužem je zatím Pája Prokůpek na 6. Místě (184 b.). V současné době je odehráno 8 turnajů a od příště již budou někteří hráči v celkovém pořadí nejhorší výsledek škrtat (do celkového pořadí půjde součet 8 nejlepších turnajů). V tipovačce se ani tentokrát nikomu nezadařilo trefit nejvyšší hraný nához na drahách v semifinále a finále (nejblíže byla Šárka Černohorská, která tipla 223, nicméně správná volba byla 224). Jackpot se tedy přesouvá na příští turnaj a aktuálně dosahuje částky 760 Kč.

Všem vítězům gratuluji a všem ostatním účastníkům děkuji za organizační tým za účast a věřím, že se spolu opět všichni uvidíme na listopadovém turnaji v neděli 2.11.2014. Detaily k této turnajové sérii i k výsledkům jednotlivých turnajů můžete nalézt na tomto odkazu: https://decinsky-klacek.webnode.cz/ . Obsazovačka na listopadový turnaj je již aktivní.

[MZ]

Vyhledávání

Kontakt

Novák Antonín